Prenos veščin

Kulturna ali glasbena novica
1. 3. 2021 - 15.10

Čas je za Kreativno inšpekcijo, kjer vsakih 14 dni v terminu ponedeljkovih kulturnih novic v sodelovanju s Centrom za kreativnost, krajše CZK, predstavljamo kulturno-kreativni sektor. Danes se osredotočamo na program Prenos veščin, znotraj katerega potekajo dogodki, na katerih naj bi se, uganili ste, prenašale veščine. Posamezni dogodki so ponavadi sestavljeni iz predavanja in kasnejših osebnih svetovanj, ki jih izvajajo uveljavljene osebnosti iz kulturnega in kreativnega sektorja. Program nam je opisala Mika Cimolini , vodja programa CZK.

Izjava

Program, ki se sicer nekoliko bolj osredotoča na oblikovanje in z njim povezane vizualne umetnosti, predstavlja predvsem kreativke in kreativce, ki razumejo specifike slovenskega kulturnega sektorja, hkrati pa imajo praktične izkušnje na tujih trgih, kjer so že uveljavljeni. Razloži Cimolini.

Izjava

V petek, 26. februarja, je na spletnem predavanju, ki ga je CZK tokrat organiziral v sodelovanju z galerijo Photon, veščine prenašal Dino Kužnik. Kužnik je eden najvidnejših slovenskih fotografov mlajše generacije, ki se je v zadnjih sedmih letih, odkar živi in ustvarja v ZDA, uveljavil na področjih dokumentarne, avtomobilske, modne in portretne fotografije.

V prenosu veščin se je Kužnik osredotočil predvsem na svoje najbolj prepoznavne serije fotografij, ki so nastale na potovanjih z avtomobilom po zahodu ZDA. V njih avtor zajema vsakdanje motive pokrajin, prometnih znakov, cest in bencinskih črpalk ter jih prostorsko in barvno postavlja v originalne kompozicije. Ustvarja predvsem z analogno tehniko, ki fotografijam dodaja prepoznavni videz. Izbor popotniških fotografij je bil v seriji Shaped by the West pred kratkim razstavljen v galeriji Photon. Zaradi te razstave, nam pove Kužnik, se je porodilo tudi sodelovanje s Centrom za kreativnost.

Izjava

Po predavanju bo Kužnik v sklopu programa Prenos veščin na voljo tudi za individualna svetovanja, na katera so se zainteresirani s svojimi portfoliji večinoma že prijavili.

Izjava

Za konec Mika Cimolini našteje še prihodnje Prenose veščin

Izjava

Za raznorazne “široke diapazone” torej spremljajte CZK, kot sta ga danes spremljala vajenka Neja in mentor Tadej.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.