Čas kot mediatorska spremenljivka

Kulturna ali glasbena novica
15. 5. 2014 - 14.10

Galerija Škuc danes odpira vrata skupinski razstavi študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje. Ob 20. uri se bodo predstavili Simon Hudolin, Milan Ketiš, Voranc Kumar, Ana Legčević, Timotej Prosen in Anže Sever. Razstava, naslovljena On time, problematizira čas, znotraj katerega se dogaja prav vse - od izmenjave idej in banalne vsakodnevne komunikacije do preprostih dnevnih rutin, ki se lahko prelevijo v različne projekte. Akademija za likovno umetnost in oblikovanje predstavlja pomembno zbirališče, kjer mladi umetniki iščejo nove rešitve in odpirajo vprašanja, ki bi podala odgovor na to, kako bi se rešili represije in zahtev drugih ter postali sam svoj oblikovalec vsakodnevnega izražanja. V iskanju lastne niše smo o njenem projektu Counting/smoking povprašali Ano Legčević:

*izjava se nahaja v posnetku oddaje

V Trubarjevi hiši literature pa se bodo prav tako spopadali s časom. Natančneje ob 20. uri bodo konkretizirali poplavo in rojevanje vedno novih pesnikov in pesnic ter s tem vstopili v polje naraščajoče fluktuacije pesniških oblik v informacijski dobi. S pomočjo zgodovinske opredelitve in navezovanja na druge umetnosti bo predavanje pod imenom Novi pesniški pristopi v sodobni poeziji podalo odgovore na odziv pesništva v današnjem svetu.

Za vse, ki jih bo zaneslo v gorenjsko regijo, pa Mestna knjižnica Kranj ob 19. uri odpira prost vstop ljubiteljem kratkih filmov. Zadnji tovrstni filmski večer tega leta bo na platnu predstavil dva slovenska filma: Zdravi ljudje za razvedrilo Karpa Godine in Karpopotnik Matjaža Ivanišina. Projekcijama pa bo sledil še pogovor z Matjažem Ivanišinom, ki ga bo vodil Peter Cerovšek.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness