Švedska miza

Kulturna ali glasbena novica
24. 2. 2014 - 14.15

Danes ob 19. uri se v Moderni galeriji z dvema performansoma oziroma plesnima predstavama predstavlja poljski improvizator, kulturni antropolog in kompulzivni popotnik Tomasz Foltyn. Foltyn je med bivanjem v Sloveniji sodeloval v samostojni produkcijski skupini KUD Ljud. Več o prvem performansu nam je povedal sam avtor:

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Drugi performans, naslovljen z gastronomskim terminom Španska miza, simbolično uprizarja nekakšno zadnjo večerjo z umetnikom, sadjem in zelenjavo. Folytnovo bivanje v Sloveniji se namreč bliža koncu, prav to pa je najverjetneje glavni vzgib za idejno zasnovo dogodka, o katerem je z nami podrobneje spregovoril:

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Vsi fotofili ste danes ob 20. uri vabljeni v Kino Šiška. Na samostojni razstavi se predstavlja mlada fotografinja Ada Hamza, ki je lani svoje fotografije razobesila že na mini postavitvi v Bikofeju. Hamza, sicer študentka prava, tokrat razstavlja serijo fotografij, ki jo je nazorno poimenovala Welcome to California. Naslov razstave ne zavaja – gre namreč za potopisne fotografije, upodabljajoče ameriški jugozahod, ki jih avtorica prvenstveno sploh ni imela namena razstaviti. Več o avtoričinem umetniškem pristopu do medija fotografije lahko slišite v izjavi:

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

 

 

Novice sta pripravili Sabrina in Maja.

 

Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.