BOBRI GLODAJO LESOREZ

Kulturna ali glasbena novica
24. 1. 2014 - 14.10

Če zvečer v načrtu ravno nimate sankanja, obiščite filmsko predstavo Neskončna lepota italijanskega režiserja Paola Sorrentina ob osmih v Cankarjevem domu. Film je predvsem primeren za oboževalce Fellinijevega Sladkega življenja, saj mu je v več aspektih podoben. Neskončna lepota portretira Rim v vsem njegovem blišču, izjemnosti in izumetničenosti. Glavni lik je cinični, plehkega sveta naveličani pisatelj v eksistencialni krizi. Film je med drugim zmagovalec Evropskih filmskih nagrad 2013.

 

Jutri se odpre šesti festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri z otroško predstavo Škrat Kuzma dobi nagrado, izpod režije Matjaža Fariča, ki je predstavo postavil na oder po motivih zgodbe Svetlane Makarovič. Festival je namenjen najmlajšim in njihovemu spoznavanju kulture in umetnosti. Več o samem programu nam bo povedala vodja marketinga in odnosov z javnostmi Slovenskega mladinskega gledališča, Tadeja Pungerčar:

 

/izjava se nahaj v posnetku/

 

Brezplačne vstopnice lahko dvignete v soboto od enajstih do šestih in v nedeljo od enajstih do dveh v Festivalni dvorani Slovenskega mladinskega gledališča.

 

V Galeriji Alkatraz na Metelkovi se danes zapira razstava Metoda Frliča in umetnice Huiqin Wang Ikona socializma. Instalacija vključuje različne medije, ter se dotika simbolov preteklosti in sedanjosti, ki so skupni Federativni republiki Jugoslaviji in Ljudski republiki Kitajski. Huiqin Wang pa tudi danes ob petih prireja delavnico lesoreza, prvotno namenjeno otrokom, ampak udeleži se jo seveda lahko vsak. Sodelujoči se bodo učili kitajske tehnike tiska, ki poteka tako, da se leseno matrico premaže s tušem in nato tiska na kitajski papir. Vstop na oba dogodka je prost.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness