Filmi za vsak žep

Kulturna ali glasbena novica
30. 9. 2016 - 15.10

Zadnji dan meseca septembra je danes, lep jesenski vikend lahko začnemo kulturno grickat že danes zvečer. Ne gre zamuditi Stripolisfestovega ogrevanja; če ste zvečer kaj frej, je na ogled film Hellboy v Slovenski kinoteki. Ob osmi večerni uri bo uvod v film naredil Izar Lunaček.

Za kulturne novice smo na tiskovni konferenci pričujočega festivala, ki se dejansko začne šele v sredo, posneli napoved današnjega dogodka iz ust ene izmed organizatoric. Prisluhnimo Pii Nikolič:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Naj vas štirje evrčki vstopnine ne ustavijo pred vrati Kinoteke, gre tako za stripovsko kot filmsko poslastico. Hellboy je zadnji dogodek festivalskega ogrevanja, pavza bo do srede petega oktobra, ko se Stripolisfest dejansko šele začne.

Ostanimo še pri filmih, danes bo namreč v enajstih krajih po celi Sloveniji sočasno začel »Film na oko« - mednarodni filmski festival za otroke in mlade. Ta festival, ki se dogaja med tednom otroka, se ukvarja s problematiko dojemanja filmov skozi vzgojni program in pogosto obravnava tabuizirane plati odraščanja. Kaj vse bo ta enkraten festival ponudil starim med 8 in 18 let, smo vprašali njihovo piarovko Patricijo Fašalek. Prisluhnite ji:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Večina filmov bo na ogled v Kinu Bežigrad, kjer bodo starši za vstopnice odštevali … evrov, a upajmo vsaj, da bo videno mladim pomagalo iti skozi najstniška vesela leta brez hudih pretresov.

Ali bo kakšen film na oko na ogled čez vikend, smo ponovno vprašali Fašalek:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Kadrirala je Iva Boras.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness