Filmsko življenje v novembru

Kulturna ali glasbena novica
22. 10. 2014 - 14.10

Včeraj se je odvila tiskovna konferenca pred prihajajočim festivalom LIFFe, ki v letošnjem letu praznuje četrt stoletja. Odvil se bo med 12. in 23. novembrom na več lokacijah v Ljubljani. Več o festivalu je povedal njegov direktor, Simon Popek:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Izpostavimo nekaj filmov, ki so pritegnili našo pozornost. Začnimo s filmoma Pleme in Požri svoje prednike iz sekcije Perspektive:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

V istem sklopu bomo lahko videli še film Slepa, ki govori o slepem dekletu in ustvarjanju svojega fantazijskega sveta, torej še en film, ki se osredotoča na nadomeščanje oslabelih ostalih čutov. V Perspektivah pa bo tudi film Broj 55 oziroma Številka 55, večkratni nagrajenec Puljskega filmskega festivala:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Kako pa bo na festivalu s slovensko produkcijo?

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Nekaj filmov bo tudi zelo direktno družbenokritičnih. Nov film Davida Cronenberga Poti k zvezdam se po Popkovih besedah »dela norca« iz hollywoodskega sistema. Na podobno, a bolj superjunaško tematiko se bo odvil film Birdman, satira na bolj znanega Batmana. Še bolj izstopajoč je film Leviatan, narejen s podporo ruskega ministrstva in s strani ruskega režiserja Andreja Zvjaginceva, ki pa je direktna kritika Putinovega vladanja. Omenimo še, da so imeli velike probleme s pridobivanjem filmov za sekcijo Posvečeno: Aleksej German, saj je s strani ruske države nekatere filme nezaželeno pošiljati v tujino. 

 

Program kratkih filmov bo posvečen evropskim kratkim filmom in enako bo s spremljajočimi seminarji društva Mad about film, na katere se lahko prijavite brezplačno do konca oktobra prek spleta. Kratki filmi se bojo predvajali samo enkrat, brez reprize.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness