Izgubljeni fliper

Kulturna ali glasbena novica
fliper
23. 12. 2014 - 14.15

Javni prostor pogosto doživlja nevsakdanje dogajanje, eno takih je zagotovo umetnost, ki se odvija predvsem ali zgolj v skupnem okolju. Sorodnih intervencij se poslužujeta tudi umetnika Veli & Amos, ki se bosta danes ob 19. uri v Galeriji in centru P74 predstavila z razstavo Fliper is a dolphin. Gre za kompleksno razstavo, ki vključuje številne elemente, giblje pa se med reproduciranjem in predrugačenjem lastnih, pa tudi drugih umetniških objektov. Več o strukturi nam bo povedal umetniški vodja galerije Tadej Pogačar:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

V spremnem tekstu kustosinje Barbara Strle Vurnik med drugim piše: »Pri projektu Let's Save the Whales International tako najdemo stereotipno sodobno temo dvoličnosti družbenega aktivizma, značilnega za pop zvezdnike, ki pod pretvezo, da rešujejo svet izvajajo samopromocijo.« Nas je zanimalo, kako se paradoksa, ki se skriva za temi vrsticami, izogneta avtorja:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

 

Prihodnjost neminljivo ubija preteklost. Svetovi sedanjosti njuno postajajo zastareli, nova sedanjost pa staro že vrednoti iz povsem drugih okvirov. V Galeriji Alkatraz bo ob 20. uri skozi razstavo Izgubljeni svet Adrijan Praznik razmišljal o paralelnem problemu, to je, o nenehnem poseganju invencij v strukturo normalnosti. Avtor skozi podobe, ki so nastale kot posledica unikatnega ustvarjalnega procesa, s pogosto futurističnimi motivi nagovarja svet premen. Več o ustvarjalnem procesu nam bo povedal Praznik:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

Skozi naslovno sintagmo in ob kontrastu dejansko razstavljenih podob vznikne zanimiva napetost, nas pa je zanimalo, kako si razložiti vzpostavljajoči se antagonizem:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.