Jejte in pijte

Kulturna ali glasbena novica
15. 6. 2015 - 15.10

»Njegova jebivetrska posmehljiva drža je prava redkost na slovenskem umetniškem področju. Da ne bi bilo pomote, marsikateri umetnik danes igra na indiferentnost in kul držo, a pogosto je za tem zelo predvidljiva in načrtovana strategija, včasih prava PR mašinerija. Pri Belem sladoledu pa je obratno, Miha Perne in Leon Zuodar nikoli ne skrivata, da sta resna umetnika in da hočeta uspeti, le da to izjavljata tako nespretno, na tako neroden način, da na koncu postane zanimivo,« je leta 2012 v recenziji »Beda od sladoleda« zapisal naš prodoren sodelavec Andrej Pezelj. Nocoj ob 20. uri v galeriji Alkatraz zgodovinijo 10 let delovanja tega svetovno znanega umetniškega kolektiva. Govori kustosinja Jadranka Plut.

*Izjava se nahaja v posnetku. 

Beli sladoled naj bi baziral na nekakšni slikarski telepatiji in podobnem občutku o tem, kaj je slabo. Govorita umetnika Leon Zuodar in Miha Perne.

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

»Naroči predstavo« poziva mednarodni festival Mladi levi, in to vse do 1. julija 2015. Postanete lahko kreatorji lastne predstave, različico À la Cart pa bo komisija pregledala in izbrala zmagovalno, ki bo na festivalu med 23. in 30. avgustom izvedena v živo. Leta 2014 sta umetnici Nina Jan in Urša Sekirnik odprli spletno trgovino (www.a-la-cart.com), kjer obiskovalce vabita, da postanejo potrošniki umetnosti, postanite to tudi vi. Govori Urša Sekirnik.

*Izjava se nahaja v posnetku.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

in pluta v prešičkovo rit, jadranka plut, vse za pozicijo,denar, smrdi maloumno močvirje kulturnega prostora...

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.