Kultura medmrežja

Kulturna ali glasbena novica
4. 5. 2020 - 15.10

Pozdravljeni v ponedeljkovih Kulturnih novicah. Kino Šiška v sodelovanju z glasbenimi ustvarjalci in organizatorji jutri pričenja projekt ŠTREAM, ki bo v času zaprtja večjih kulturnih prizorišč preko spleta izvajal interaktivne koncerte. Projekt ŠTREAM bo potekal med petim majem in šestnajstim junijem, vključeval pa bo štirinajst enournih koncertov s polno zvočno in svetlobno opremljenostjo. Koncerti bodo potekali prek aplikacije Zoom ter na Facebook in Youtube kanalu Kina Šiška. Za ogled koncerta prek aplikacije Zoom bo na spletni strani in na socialnih omrežjih Kina Šiška pred vsakim koncertom objavljena posebna ID številka za dostop do dogodka. Organizatorji sporočajo, da bo med koncerti gledalcem prek moderatorja dogodka omogočeno neposredno komuniciranje z nastopajočimi. Kot pri ostalih interaktivnih dogodkih bo možno tudi komentiranje in postavljanje vprašanj v spletni klepetalnici. Projekt ŠTREAM bo jutri ob enaindvajseti uri otvorila kamniška trap skupina Matter

V okviru projekta ŠTREAM se bo v petek s koncertom zasedbe Svojat pričel uvod v praznovanje enainpetdesetega rojstnega dne Radia Študent, ki bo v soboto, 9. maja. O podrobnostih programa vas bomo obveščali v prihodnjih dneh.

Virtualna 3D galerija Vodnikove domačije Šiška v soboto, devetega maja, vabi na odprtje razstave Tito in tisk: od ikone do kulta. Razstava bo obsegala izbor starih časopisov od leta 1944 do maja 1980, ki pripovedujejo o političnem boju, prevzemu oblasti, vladavini in smrti Josipa Broza Tita. Izbor časopisov obsega izvode, natisnjene vse od Pekinga pa do New Yorka.

Razstavo bosta spremljala dva dogodka, in sicer spletna pogovora. Prvi se bo odvil že danes ob deveti uri zvečer; govora bo o štirideseti obletnici Titove smrti, anekdotah in osebnih spominih na bivšega predsednika republike Jugoslavije. Pogovor bo vodil Ali Žerdin, gosta bosta Joco Žnidaršič in Anton Rupnik. V sredo ob šesti uri se bo odvil še drugi spletni pogovor, na katerem se bo v okviru festivala angažiranega pisanja z Alijem Žerdinom razpravljalo o njegovi privatni zbirki, imenovani Muzej tiska. Več o razstavi in spremljevalnih dogodkih smo povprašali kustosa Alija Žerdina

Izjava

Žerdin nadaljuje o izboru časopisov iz petega maja leta 1980.

Izjava

Zanimalo nas je tudi, kakšen je namen razstave in kako razstava nagovarja sodobnega opazovalca.

Izjava

Ker se danes odvija prvi spremljevalni dogodek, ki deluje kot uvod v razstavo, smo Žerdina prosili, da naj nam pove kaj več o gostih pogovora in njihovih povezavah z razstavo. 

Izjava

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.