Marčeve ide

Kulturna ali glasbena novica
15. 3. 2018 - 15.10

Drago poslušalstvo, marčeve ide so prišle, a ne prešle, kar pomeni, da imate še več kot dovolj časa, da se sprehodite do senata oziroma kakšne druge podobne institucije… Aja, ne, ne, to se je kakih dva tisoč let nazaj zelo slabo končalo za enega modela. Ne bit Julij Cezar!

Ampak ko smo že pri zabadanjih nožev v hrbet - agresivnim posegom v umetniško produkcijo kar ni konec. Revija I.D.I.O.T. že od leta 2009 pomembno prispeva v okostenelo slovensko literarno polje in kar se tiče Javne agencije za knjigo, so ji šteti dnevi. JAK ji namreč ni podelil financiranja za obdobje 2018-19. Kaj torej zdaj, dve leti premora, upiranje, nič? Govori Tibor Hrs Pandur iz uredništva revije IDIOT.

izjava

Tega si želimo tudi mi. Čudne stvari se dogajajo. Pojdimo zato k čudni literaturi. Govorimo torej o seriji razprav Jet Pack, ki jih vodi Muanis Sinanović, v katerih se ukvarja z različnimi bolj ali manj veliki obskurnostmi, ki jih ponuja žanrska literatura. Te se pregovorno oklepa negativni predznak in stereotip da je samo za na plažo, zakaj se potem ukvarjati z njo? Govori Muanis Sinanović.

izjava

Ta večer bo zvezda večera afroameriška pisateljica Octavia E. Butler. Čeprav je živela v podobnem času kot Toni Morrison in Alice Walker, pa je njeno ime relativno neznano. Zakaj, samo zaradi žanra? Govori Muanis Sinanović.

izjava

Več o tem, z malo več randomiziranja in debatiranja, lahko poslušate danes v Trubarjevi hiši literature ob 20ih. Poleg Muanisa Sinanovića bo debatirala tudi Gabrijela Babnik.

Brez nožev na marčeve ide je bila Anja.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness