Metelkovaaaaa

Kulturna ali glasbena novica
10. 9. 2012 - 13.13

Danes vas ni, če vas ni Metelkovi. Ob 18. uri bo v Infoshopu potekala okrogla miza z naslovom Alternativa in avtonomija z moderatorjem Miho Zadnikarjem in gostoma Primožem Krašovcem in Lidijo Radojevič. Pogovor bo potekal o vplivih kapitalizma in neoliberalnih politik na kulturo ter javni prostor. Krašovca smo najprej vprašali, zakaj si moramo ob tako lokalnih problemih, kot je financiranje kulture, postavljati tako široka vprašanja, kot je ''kaj je kapitalizem?''

-Izjava v posnetku-

Torej je javno financiranje odgovor za kulturo. Ampak ali ni tako dana kulturi prevelika svoboda, v kateri je mogoče delati karkoli ne glede na kvaliteto? Ali ne bi podreditev trgu pomenila vzpostavitve zdravega tekmovanja pri kulturnih producentih?

-Izjava v posnetku-

Ob 22. uri vas bo v Menzi pri koritu zabaval Diego Menendes s svojim bivšim kvartetom, ki je danes le še one-man-band. Kaj vas čaka, je povedal Diego sam.

-Izjava v posnetku-

Glede na eksplicitne politične reference, ki vas čakajo v Diegovem nastopu danes, smo ga vprašali še, ali se mu zdi, da ima s svojim kulturnim udejstvovanjem kakšen političen vpliv.

-Izjava v posnetku-

Ob 22.30 pa bo Neven Korda v svojem ateljeju v hiši Hlev predstavil svoj projekt Paralelni svetovi. Za kaj točno gre, bomo prepustili presenečenju.

Novice je pripravil Izidor Barši.
 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness