Mrtvi in živi

Kulturna ali glasbena novica
17. 3. 2014 - 14.10

Jutri mineva okroglih 110 let od rojstva Srečka Kosovela. V ta namen lahko vsi, ki ste si kdaj v spanju diktirali »gnoj je zlato in zlato je gnoj« ali ste zgolj ljubitelji šole Srečka Kosovela, danes ob 18.00 uri v Sežani kajpada uživate v predstavitvi njegovih zbranih pesmi. Zavod za založniško dejavnost Beletrina Ljubljana bo v sklopu Literarnega večera v Kosovelovem domu v Sežani namreč predstavil knjigo ob 110. obletnici pesnikovega rojstva. Več o dogodku, ki bo sicer potekal do 27. maja, dneva, ko je Kosovel umrl, nam je povedal koordinator programa David Terčon:

* Izjava se nahaja v posnetku

Glede na dejstvo, da je umetnost Srečka Kosovela predmet številnih razprav in analiz, smo Terčona spričo omenjenega programa, ki so ga pripravili ob obletnici rojstva, vprašali, kako sploh še aktualizirati Kosovelovo misel dandanes:

* Izjava se nahaja v posnetku

 

V Kinu Šiška pa bo danes ob 20. uri buril domišljijo še kako živ umetnik Natan Esku. Ilustrator, ki je okrasil marsikatero fasado v prestolnici, se zopet predstavlja na samostojni razstavi, ki nosi ime Betelgeza. Ker se Natan na razstavi predstavlja s številnimi deli, predvsem slikami in kipi, in ker v svojem raznolikem ustvarjanju uporablja številne tehnike, materiale in motive, ki sicer na prvi pogled spominjajo tudi na Jeana Michela Basquita, smo Natana vprašali po izvorih in konceptih njegovega ustvarjanja:

* Izjava se nahaja v posnetku

 

Kulturnih novic pa resno ne jemljeta Andreja in Robert.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.