4. 1. 2018 – 15.10

Ne le selfi, avtoportret!

Audio file

Božični ujmi še ni videti konca in praznični prah se še kar noče uležati, božični hajp pa se nadaljuje s Koridorjevo božično edicijo ŠOK filmskega kviza. Vnaprej prijavljene ekipe se bodo pomerile v poznavanju božičnih filmov, pa naj bodo to klasike, underground božični filmi, kultni praznični ali preprosto komercialno nahajpani celovečerci. Spopad ekip bo potekal v Slovenski kinoteki ob 17. uri.

Na drugi strani Ljubljane pa GalerijaGallery tokrat vabi na drugi del razstave Avtoportret 1:1 avtorja Viktorja Bernika, ki je znan tudi kot vodja GalerijaGallery. Več o sebi in svojem sistemu dela nam je zaupal avtor razstave.

*Izjava

Avtoportret je motiv, ki je v preteklosti predstavljal dobesedno upodobitev umetnika samega. Seveda je takšna definicija že dolgo časa nazaj zgorela na grmadi likovne teorije, avtoportreti umetnikov pa so sedaj predvsem predstavitve njihovega zanimanja v umetnosti, njihovih smernic in njihovega umetniškega polja. Zanimalo nas je, kaj je srž Bernikovega opusa in ali se lahko z njegovim slikarstvom spopademo, kot zagotavlja napoved, ena na ena v intimi male galerije. Nadaljuje Viktor Bernik.

*Izjava

Slikar po navadi nima neposrednega stik z občudovalci njegovih del. Bernik v nadaljevanju pojasnjuje svoje pojmovanje slikarstva kot kulturnega medija.

*Izjava

Prvi del razstave je potekal že 21. decembra prejšnje leto, tokrat pa si razstavo lahko ogledate danes ali jutri med 16. in 18. uro v prostorih GalerijaGallery.

Avtorji del
Institucije
Kraj dogajanja

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.