Plakatopolis

Kulturna ali glasbena novica
24. 10. 2012 - 14.10

 

 

 

Jutri se bo ob 18. uri v Urbanističnem inštitutu Republike Slovenije odvijala okrogla miza Plakatopolis, ki ji bo sledila otvoritev razstave. Plakatopolis se v prvi vrsti zavzema za minimalizacijo zunanjega oglaševanja v Ljubljani in okolici, ki ga interpretirajo kot vdor v javni in posledično individualni mentalni prostor. Plakatopolis želi s svojo dejavnostjo odpirati vprašanja, kot so: Kakšne so psihološke in ekološke konsekvence oglasnih sporočil? Kakšne posledice ima oglaševanje za vizualno podobo mesta in kakšne za turizem? Ali, kar zadeva aspekt učinkovitosti, javno oglaševanje dosega svoj namen?

 

Člana ekipe Gorana Ivašića smo povprašali, za kaj se zavzema Plakatopolis in od kod sploh ideja za njegovo formacijo. Zanimalo nas je tudi, zakaj gre oglaševanje sploh obravnavati kot problem in kakšne so njegove negativne psihološke in ekološke posledice.

 

Izjava je v posnetku oddaje.

 

Ivašića smo povprašali tudi, na kakšen način Plakatopolis namerava doseči cilje, ki si jih je zastavil, ter kaj lahko pričakujemo od razstave, katere otvoritev bo po okrogli mizi.

 

Izjava je v posnetku oddaje.

 

Danes ob 21. uri si lahko v Kinodvoru ogledate film Oslo, 31. avgusta. Gre za norveški film, posnet po romanu Drieua La Rochella, ki prikazuje dan v življenju 34-letnega Albersa, zdravljenega odvisnika od heroina, ki je pred kratkim zaključil svojo kariero džankija za polni delovni čas in se zdaj poskuša zintegrirati nazaj v klasično verzijo življenja svoje generacije.

 

Kulturne novice je pripravila Lana Durjava.

 

Avtorji: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness