PODALJŠANA AVDICIJA

Kulturna ali glasbena novica
19. 11. 2019 - 15.10

Danes ob 18-ih se bo v Moderni galeriji v Ljubljani odvilo strokovno srečanje Interdisciplinarnost skozi oči alumnov 2019. Predstavljeni bodo študentski projekti s področja ohranjanja kulturne dediščine. Projekt je plod sodelovanja večih fakultet Univerze v Ljubljani in želi poudariti interdisciplinarnost konservatorsko-restavratorske stroke na podlagi študentskih projektov, izvedenih med leti 2016 in 2019. Vodja projekta je dekanja Akademije za likovno umetnost in oblikovanje izr. prof. mag. Lucija Močnik Ramovš, ki nam je dogodek in pobude zanj podrobneje predstavila.

Izjava

 

Sodelujoče fakultete so poleg Akademije za likovno umetnost in oblikovanje še Biotehniška fakulteta, Fakulteta za arhitekturo, Fakulteta za računalništvo in informatiko ter Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo. S slednje smo poklicali izr. prof. dr. Ireno Kralj Cigić, članico organizacijskega odbora projekta, ki je podala mnenje o povezavi med naravoslovnimi in družboslovnimi vedami v kontekstu restavracije kulturne dediščine.

Izjava

 

Kralj Cigič nam še pove, da je Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo prve projekte v povezavi s kulturno dediščino začela izvajati leta 2005. Skrb za kulturno dediščino naj bi se zaradi zgledov dobrih praks iz tujine tudi izboljševala. Mnenje o stanju kulturne dediščine pri nas nam poda še Močnik Ramovš z ALUO.

Izjava

 

Na dogodku Interdisciplinarnost skozi oči alumnov 2019 bomo lahko prisluhnili petminutnim predstavitvam kar šestnajstih projektov študentk in študentov sodelujočih fakultet. Njihove skupne točke je izpostavila Močnik Ramovš.

Izjava

 

Ob koncu včerajšnjih Kulturnih novic smo vas, cenjeno poslušalstvo, prestrašili, da bo po polnoči prepozno za prijavo na avdicije redakcij in Lektorske službe Radia Študent. Vsem tistim, ki ste ponedeljek zabluzili in vam je zmanjkalo par besed do perfektnega življenjepisa, sporočamo, da smo rok podaljšali za en teden, torej do ponedeljka, 25. novembra, do polnoči. Takrat bo šlo zares. Naj vsakoletno podaljšanje rokov izkazuje delovno atmosfero vašega bodočega najljubšega delodajalca. Več informacij najdete na spletni strani Radia Študent ali na Facebook straneh posameznih redakcij. O avdiciji naše kulturno-humanistične redakcije nam je nekaj izkušenj delil Samo, sodelavec zadnje generacije.

Izjava

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness