Prostor med prostori

Kulturna ali glasbena novica
19. 2. 2013 - 14.10

Prostor je danes v družboslovju dostikrat obravnavana tema. Ne moremo iti mimo prostora, naj gre za okolje, ki vpliva na nas hkrati z dednostjo tekom socializacije, ali pa zgolj govorimo o materialnem prostoru, ki nas v vsakem trenutku obdaja. Prostor je ena večjih tem tudi v umetnosti. Miroslav Cukovic pa se ukvarja prav s tistim prostorom, ki je nekako vmes. Danes ob 19. uri v Mednarodnem grafičnem likovnem centru – MGLC Ljubljana odpira razstavo Kartografija prostora. V sklopu te razstave se ukvarja prav s tistim, kar je vmes. Koncept, ki je morda bolj poznan na vzhodu, kjer ni toliko pomemben objekt sam, ampak je enako pomemben tudi prostor, ki ga obdaja. Kako si medprostor predstavlja avtor razstave, nam je povedal po telefonu:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Zanimalo nas je tudi, na kakšen način bo ta medprostor na razstavi prezentiran. Ponovno Miroslav Cukovic:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Miroslav Cukovic je sicer leta 1982 v Bosni in Hercegovini rojen umetnik, ki je svoje umetniško znanje nadgrajeval na univerzi v Detroitu, že nekaj let pa je ustaljen v Mariboru.

 

***

Kot smo v kulturnih novicah povedali že včeraj, se bo danes v Daktariju zgodil tudi Večer resničnih zgodb. Izzivalci teme so Matic Bonar, Livija Rojc Štremfelj, Jure Lajovic, Dan Podjed, Ana Mihelič in Kristjan Koželj. Sodelovanje ni nujno, vendar se lahko na odru preizkusite tudi sami, pod pogojem, da je vaša zgodba resnična in ne daljša od osmih minut. Ob osmi večerni.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness