Razbiranje razstavljenega

Kulturna ali glasbena novica
4. 2. 2015 - 15.01

Začnimo z intelektualno zvedavostjo. Revija Šum in snovalci programa Neteorit vam z željo po razširjanju obzorij sodobne umetnosti pripravljajo seminar v treh sklopih. Ta bo v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova potekal vsako sredo med šesto in sedmo uro popoldne, delil pa se bo na teorijo umetnosti, analizo umetniških del in kuriranje le-teh. Ker se vse našteto povezuje, nam je o bistvenih razlikah osredotočanja spregovoril eden izmed sodelujočih, arhitekt Tomo Stanič:

 

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Danes se bo ob šesti uri obravnavalo tekst Hite Steyerl, naslovljen Revna podoba. Kaj naj bi ta Revna podoba po mnenju imenovane teoretičarka sploh bila, nam je ponovno obrazložil Stanič:

 

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Našteti seminarji so pravzaprav nadaljevanje lanskoletnega srečevanja mladih filozofov, umetnikov in umetnostnih teoretikov. Letos pa je program, kot že rečeno, razširjen. Teoriji se bodo pridružile tudi bralne urice, posvečene kuriranju. Kaj več o tem nam je zaupala ena izmed soorganizatork, Iza Pevec.

 

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Na večer pa je z vami celjski umetnik Mark Požlep. Diplomiran slikar se že vrsto let posveča predvsem inštalaciji ter performativnemu udejanjanju skozi oblike življenja samega. Posledično njegovo umetniško prakso zaznamuje gesta poskusa spreminjanja obstoječe realnosti. Odpravi se na potovanje in obišče različne domove starejših občanov. Odpotuje na otok in zasadi palmo. Kako pa se bo vse to manifestiralo v obliki razstave, ki se pod naslovom Obljubljene dežele nocoj odpira v Galeriji ŠKUC? V mikrofon smo ujeli kustosa razstave Vladimirja Vidmarja:

 

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.