6. 10. 2017 – 15.10

sprehod_mobitel_generacije

Audio file

Ob 11. uri v Trubarjevi hiši literature poteka pogovor z naslovom »Kako čutimo Ljubljano?« o Sensotrinih čutno-biografskih sprehodih po Ljubljani. Pogovarjali se bodo Helmi Järviluoma, dr. Rajko Muršič in raziskovalka dr. Laura Formenti, poudarke senzoričnih pristopov in praks bo predstavila umetniška vodja gledališča Senzorium Barbara Pia Jenič, pogovor pa bosta povezovala Blaž Bajič in Sandi Abram. O projektu smo se pogovarjali z  dr. Rajkom Muršičem.

IZJAVA

 

Kje se bo izvajal projekt in kakšen nabor udeležencev želite zajeti v svojem projektu?

IZJAVA

 

Na kakšen način se boste lotili projekta in kakšen zaključek bi lahko predpostavljali še pred začetkom?

IZJAVA

 

Pobudniki projekta pozivajo zainteresirane mlajše in starejše, naj se vključijo v raziskavo.

 

Ob 19. uri bo v Galeriji Kresija potekala otvoritev razstave estonske umetnice Laie Abril O splavu. Razstava se osredotoča na intimne zgodbe, ki so predvsem povezane s seksualnostjo, motnjami hranjenja in spolno enakostjo. Sodeč po tematiki ni nič čudno, da se s to predstavo tudi uradno začenja festival Mesto žensk.

 

Mednarodni festival sodobnih umetnostih Mesto Žensk je z dogodki že štartal v torek, danes pa se obeta ta prava otvoritev festivala v Galeriji Kresija. V naslednjih 10 dneh se bo zvrstilo več kot 20 različnih dogodkov v obliki različnih delavnic, pogovorov, konferenc, filmskih produkcij in glasbenih večerov. Letošnji slogan festivala se glasi »nacija_natura_norma«, glavno poanto festivala pa opiše že samo ime. To je namreč predvsem mesto za in o tako imenovanem nežnejšem spolu, ki pa ni namenjen izključno njim, temveč tudi ponosnim lastnikom lulčkov.

 

Kulturne novice je pripravila Mojca.

 

Institucije
Kraj dogajanja

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj