UGM - nova ali stara?

Kulturna ali glasbena novica
21. 6. 2013 - 14.15

Za Umetnostno galerijo Maribor tudi pol leta po zaključku projekta EPK Maribor 2012 ni videti jasnih rešitev. Spomnimo se, da so v Mariboru že leta 2011 v sklopu projekta EPK načrtovali širitev kulturne infrastrukture v prostore nekdanje tekstilne tovarne na Studencih, kamor bi preselili Umetnostno galerijo Maribor. Samostojno selitev UGM so najprej nadgradili z idejo MAKS-a – združenega kulturnega centra in umetnostne galerije -, a do realizacije tega projekta ni prišlo. Nove rešitve so začeli iskati v prostorih na mariborskem Lentu, nakar danes v Mestni občini Maribor govorijo o umestitvi nove UGM kar v njene stare prostore. Vodstvu Umetnostne galerije Maribor se ta predlog ne zdi povsem sprejemljiv, kar so izrazili tudi na današnji tiskovni konferenci. Za Radio Študent je direktorica UGM Breda Kolar Sluga povedala:

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje

 

V vročih poletnih dneh se je veliko kulturnega dogajanja preselilo na prosto. Danes, na prvi poletni dan, bodo v Knjižnici pod krošnjami na Trnovski plaži ob 18. uri prestavili sitem BIBLOS – morebitno prihodnost knjige. Nov sistem nakupovanja in izposojanja elektronskih knjig BIBLOS, torej elektronsko alternativo surovi knjigi, bo predstavila Študentka založba. Omogočeno bo tudi branje na elektronskih bralnih napravah, kmalu pa bo mogoče brati tudi elektronske knjige v slovenščini.

V Parku Tabor, ki je lani zaživel polno življenje, bo danes mogoče prisluhniti poeziji. Slišali bomo poezijo Nine Kodrič, ki jo bosta interpretirali Polona Torkar in avtorica sama. Za okus prisluhnimo verzu:

 

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje

 

Vroče kulturne novice je spisala Mirna.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness