Zla zemlja in utopija

Kulturna ali glasbena novica

V rezidenčnem Kulturnem centru Tobačna 001 trenutno gostijo umetnico Lalo Raščić, ki sicer živi in ustvarja v Zagrebu, Sarajevu in New Orleansu. Ob 19. uri ste vabljeni na otvoritev njene razstave Zla Zemlja, v kateri prepleta vizualno in narativno ter raziskuje pogled človeka na Zemljo v novih pogojih vizualnosti:

Izjava

Stekleni razstavni objekt sestoji iz več plasti, na katere je Raščićeva z zlatom naslikala idealizirano gorsko pokrajino. Umetnica ponuja asociacije na legendo o Zlatorogu, kajti gre za simbolno-poetično upodobitev gora v Julijskih Alpah z razgledom na Triglav:

Izjava

 

V Trubarjevi hiši literature se bo ob 20. uri odvilo srečanje kolektiva Gib-telo na temo Utopija socialne koreografije v času zatona javne sfere. Dogodek bo premišljeval materializacije plesnih in gledaliških praks v javnem prostoru. Več o samem dogodku nam je povedala članica kolektiva Pia Brezavšček:

Izjava

Andrew Hewitt skozi koncept socialne koreografije demonstrira načine, na katere lahko koreografija služi kot metafora za modernost in kot podlaga za mišljenje in oblikovanje sodobnih socialnih organizacij. O samem pojmu »socialna koreografija« in o možnostih njegovega apliciranja na aktualno družbeno-politično situacijo nadaljuje Pia Brezavšček:

Izjava

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

jeeee

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness