Now that's what I call hyperpop

Oddaja
23. 5. 2015 - 18.00

V današnjem pilotu bomo, s še svežimi spomini na internetno-godbeno odisejado, ki sta jo Pilot in Muzikalist nedavno podarila našemu najljubšemu radiu za rojstni dan, raziskovali eno izmed glasbenih form, ki odločno vpliva na razvoj internetne glasbe. "Hyperpop" je resda besedna zveza, ki se je (kolikor vem) spontano pojavila na Souncloud-u nekaj mesecev nazaj, a po drugi strani namiguje na procese in zgodbe, ki že več kot trideset let potekajo na področju popularne in malo manj popularne glasbe. Tako bomo korenine hyperpop-a iskali v disco in italodisco glasbi in predstavili mini-boom, ki ga je pretirano energična pop glasba doživela v poslednjih letih devetdesetih. Od tod se bomo napotili na japonsko in preverili delo producentskega virtuoza Yasutake Nakate; gre za svetovno priljubljenega j-pop producenta, ki je hyperpop dvignil iz zakotnih "Other" predelov korpusov velikih umetnikov popularne glasbe in statusa občasne MTV kuriozitete v polno pravno glasbeno smernico. Da je danes res tako pa nas bojo na koncu prepričali spletni pridigarji hyperpopa, A. G. Cook, Danny L. Harle in morebiti še kdo.

*Pic not (really) related. Nekaj japonske glasbe bo, ampak japonska ne bo težišče te oddaje. It is cool though, morate priznate.

**Pravtako ne bo nič, oziroma zelo malo, crap glasbe; kljub bolj zabavnemu, manj resnemu videzu, hyperpop nikar ni glasba "za štos". In ne, oddaja nima blage veze z Evrovizijo.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

heheh, HELLO KILL YOU MIX,
komi čakam!
https://www.youtube.com/watch?v=blZp-ln7FDE
<3

michael, super oddaje delaš pa tvoja slovenščina je ultra simpatična, samo dobronamerna opazka:
- kanón je vojaški top, kánon pa norma,
- termín je časovno obdobje, têrmin pa strokovni izraz

pa če ne znaš prebrt teh znakcev, naj ti jih pa kdo drug razloži :)

peace out & keep going

Noted! Thanks za nasvèt in poslúšanje :)

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.