DEŠIFRANT MEDIJSKEGA POLITIČNEGA BESEDNJAKA

Mnenje, kolumna ali komentar
Anonymous
31. 5. 2013 - 10.15

Pozdravljeni v novi ediciji Napihovanja. V našo redakcijo smo prejeli čuden dokument, ki ga je dostavil javnotajni agent »Javne agencije za dezinformacije in realnost«. Dokument, imenovan »DEŠIFRANT ZA BRANJE KODIRANIH MEDIJSKIH SPOROČIL IN OSNUTEK ZA MOŽNO USTAVNO TOŽBO«, razkriva kodirni sistem slovenskih mainstream medijev. Ker je medijski besednjak teh institucij velikega dometa in ugleda presenetljivo enoten, ga lahko označimo za jezik, ki se ga nehote lahko nalezemo, če se ga že nismo. Ker so mediji psi čuvaji, poglejmo, kaj lajajo in koga čuvajo. Takole gredo točke tega dešifranta in obenem osnutka za možno ustavno tožbo:

 

1. Ko v danem slovenskem medijskem vesolju nekdo v tiskanih, digitalnih in siceršnjih medijih izreče besedo POLITIKA, potem to pomeni samo eno - STRANKE.

1.1. STRANKE SO V MEDIJIH RAZUMLJENE ''ENAKO KOT POLITIKA''. Medijska enačba pravi: POLITIKA=STRANKE!

1.2. STRANKE – tako kot politika - sicer ne pomenijo nekaj dobrega za medije, a so vendarle nekaj NUJNEGA. Torej, ne glede na vse, mediji STRANKE branijo kot nujnost, saj »morajo biti«, ker drugače bojda ne gre.

2. Ko nekdo v medijih izreče besedo POLITIK, potem to pomeni STRANKARSKI politik. Enačba je preprosta in gre takole: POLITIK=STRANKARSKI POLITIK=POLITIK STRANKE.

2.1. Tudi POLITIKI niso nekaj dobrega za medije, a se jim vendarle kažejo kot NUJNOST (tako kot STRANKE). Kar je nujnost, to mora biti in zatorej to mediji branijo.

3. Ko nekdo v medijih izreče besedo CELOTNA POLITIKA, potem to pomeni PARLAMENT STRANK ALI STRANKARSKI PARLAMENT.

3.1. Parlament je v medijih dojet isto kot skupek strank ali parlamentarnih strank. Enačba sledi takole: PARLAMENT=STRANKE!

3.2. Parlament v medijih ni nekaj slabega, je nevprašljiv in je tako temelj posredne demokracije. Posledično obvelja tole: POSREDNA DEMORKACIJA=DEMOKRACIJA STRANK.

3.3. Finalna enačba je naslednja:

PARLAMENT=DEMOKRACIJA=STRANKE!

3.4. Toda, to, kar mediji tako kodirajo, je preverljiva laž: posredna demokracija ni demokracija kar tako, pač pa je to REPUBLIKANSKA UREDITEV ali republikanizem. To je tisto, kar se z medijskim kodiranjem postavlja kot ABSOLUTNA NUJA, ki jo branijo.

4. Ko nekdo v medijih izreče besedo VLADA, potem to pomeni VLADA=STRANKE ali VLADA STRANK. Vlada je dojeta kot del POLITIKE, ki je izenačena z STRANKAMI.

5. Ko nekdo v medijih izreče besedo OBLAST, potem to pomeni VLADA=STRANKE. Iz tega sledi posebej nevarna enačba: OBLAST=VLADA=STRANKE!

5.1. V kolikor je politika v vseh pomenih v medijskih enačbah razumljena kot STRANKE, to pomeni le eno: POLITIKE več ni!

5.2. Vse v zvezi s POLITIKO, ki je v medijskih enačbah enako kot STRANKE, poteka po tistem in v tistem, kar se v medijih imenuje POLITIČNI PARKET.

6. Ko nekdo v medijih izreče besedo ULICA, potem to pomeni GROŽNJA POLITIKI, torej prevedeno in pravilneje - STRANKAM, nadalje PARLAMENTU STRANK, DEMOKRACIJI STRANK in nenazadnje VLADI STRANK in OBLASTI STRANK. Temu je tako, ker medijska enačba pravi ULICA=GROŽNJA, saj ULICA ne sodi v/na POLITIČNI PARKET IN JE TUJEK ZGORAJ SKICIRANE CELOTE.

6.1. Drugo ime za GROŽNJO je tudi NEPOSREDNA DEMOKRACIJA.

6.2. Ker je NEPOSREDNA DEMOKRACIJA grožnja POSREDNI DEMOKRACIJI (=REPUBLIKANIZMU STRANK), jo mediji ONEMOGOČAJO z vsemi sredstvi.

6.3. To ONEMOGOČANJE mediji samorazumejo kot DEMOKRATIČNO DEJANJE in celo kot OBRAMBO DEMOKRACIJE, ki naj bi jo tako ohranjali.

7. Temeljni način, kako vse to skupaj (torej, mediji) izvajajo, je ta, da vse politike AD ABSURDUM REDUCIRAJO NA STRANKE IN STRANKARSTVO, sami pa se imajo za ZAŠČITNIKE DEMOKRACIJE!

8. Medijih so na ta način jezikavi utemeljitelji CELOTE NASLEDNJE ANTIDEMOKRATIČNE VERIGE:

POLITIKA=STRANKE=VLADA=OBLAST=REPUBLIKANIZEM=DEMOKRACIJA! Mediji pasje čuvajo to lastno verigo in so njen fundament!

9. Niso torej problemi zgolj stranke in strankarstvo, pač pa še vsaj MNOŽIČNI MEDIJI, ki take absurdne redukcije na stranke in strankarstvo industrijsko proizvajajo iz minute v minuto in neposredno v naša domovanja!

10. IZ POLITIKE SE NA TA NAČIN VNAPREJ IZKLJUČUJE VSE DRŽAVLJANKE IN DRŽAVLJANE, KI NISO STRANKE, KI NE GREDO V STRANKE IN SE S STRANKAMI NE IDENTIFICIRAJO!

10.1. Ravnokar opisano, je le drugo ime za POLITIČNO DISKRIMINACIJO in/ali za pomembno ANTIUSTAVNO IN KRIVIČNO-KRIMINALNO DEJANJE DISKRIMINACIJE!

11. VSE TO NI NEKAJ, KAR SE DOGAJA SAMO-OB-SEBI, PAČ PA TO OPRAVLJAJO POIMENSKO ZNANE NOVINARKE IN NOVINARJI, NJIHOVI UREDNIKI, LASTNIKI, UPRAVNI IN NADZORNI ODBORI MEDIJEV!

Z RAVNO KAR NAKAZANIM SE POSTAVLJA TUDI TOLE USTAVNO VPRAŠANJE: KAJ V ZVEZI S TEM ŠE ČAKA DRŽAVNO TOŽILSTVO?! KDO BO ZAŠČITIL USTAVNE PRAVICE DRŽAVLJANK IN DRŽAVLJANOV, KI SE NE IDENTIFICIRAJO S STRANKAMI IN MEDIJSKIM OBRAVNAVANJEM ZREDUCIRANIM NA STRANKE?

Takole! To je bilo Napihovanje, kjer izjemoma nismo ničesar napihnili, saj se napihuje že samo od sebe. V kolikor vam je dešifrant ponudil zadostne razloge za ustavno tožbo, Vam svetujemo, da nikakor ne odlašate in jo tudi nemudoma vložite. Čas je ravno pravšnji, saj si pravniški veleumi trenutno obupano rešujejo svoje riti in kdo ve - morda vam bodo celo prisluhnili.

 

Da ga ne dobite od zadaj, temveč od spredaj, je tudi tokrat poskrbela ekipa Napihovanja!

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness