O risoromanih in fantih

Oddaja

Pogovor z Anjo Golob o risoromanih.

Pogovor s Primožem Krašno ob izidu stripa Poslušaj, fant moj! - http://www.primozkrasna.com/poslusajfantmoj 

 

DOGODKI

V Striparni Pritličje se je ob 2. obletnici Pritličja danes uradno otvorila striparska kapela. Gre za projekt, pri katerem je v sklopu Inktobra sodelovalo 31 avtorjev. Inktober je oktobrska iniciativa za ilustraterje, kjer so pozvani da vsak dan narišejo eno ilustracijo. To so delali tudi na stropu Striparne Pritličje.

 

Se je pa danes začel tudi dunajski Comic con pod naslovom VIECC, ki se bo odvijal tudi jutri na Messeplatz 1 na Dunaju.

V torek, 22.11. ob 20:00 se v Kinu Šiška dogodi novembrski Stripolis, ki se bo letos obrnil bolj v predavateljsko formo, izvzemši pogovor z Bernardom Kollejem decembra. Tokrat bo o migrantskem stripu in o tem ali to sploh obstaja, predavala Pia Nikolič.

 

V sredo, 23.11. se v Cankarjevem domu začne 32. slovenski knjižni sejem, na dan katerega bodo pri VigeVage knjige izdali tudi strip o Rosi Luxemburg imenovanem Rdeča Rosa. Govori se, da bo Kate Evans, avtorica stripa tudi prisotna na sejmu.

V sredo, 23.11. se bo ob 20:00 v Pritličju otvorila razstava Gašperja Kranjca: RITE (Obred), ki se bo začela s kratkim pogovorom z avtorjem in predstavitvijo stripa.

 

V četrtek, 24.11. pa se ob 19:00 v Galeriji Simulaker v Novem mestu otvarja razstava Sveta jeza. Razstavi se bo pridružil lokalni umetnik Uroš Weinberger-
Skupinska razstava v razraščanju je zasnovana na pesmi v prozi Sveta jeza. Pridiga, ki jo je Vinko Möderndorfer spisal novembra 2010 za Sobotno prilogo časopisa Delo, po predlogi katere je Marko Kociper narisal tudi strip z Jazbecem v glavni vlogi.

 

3. in 4. decembra se v Forliju, malo južneje od Ravene odvija Forlive Comics and Games festival, ki bi zanimal tudi vs cosplayerje. Gre za sedmo edicijo tega festivala, ki se ukvarja tudi s kartami, videoigrami in vsem fantastičnim.

 

3. do 29. decembra se bo odvijal tudi 2. decembrski sejem ilustracije v Vodnikovi domačiji. Ob 17:00 bodo tam DJ Borka, hotdogi in kuhano vino, pa nekaj ilustracij.

Ne direktno povezana, a zadnje čase vedno bolj, je s stripom tudi animacija. Sploh v Franciji se zdi, da skoraj vsi izučeni striparji in animatorji prihajajo iz iste akademije. Zato omenimo še Animateko, ki se bo v Kinoteki in Kinodvoru, letos pa tudi še v Stari mestni elektrarni, odvijala med 5. in 11. decembrom.

17. decembra, na dan decembrske Stripofilije pa se bo odvil med 11:00 in 20:00 uro na Fakulteti za računalništvo in informatiko Makkon 2016. Obljubljajo, da bo poskrbljeno za ljubitelje mang in animejev, japonske kulture in ustvarjalce kostumov. Seveda pa bo dogodek popestren tudi z zabavnim in poučnim programom, videoigrami, namiznimi igrami,maid cafe-jem in še večimi stvarmi, nas pa predvsem veseli, da bo to tudi dan, ko bo izšla prva slovenska manga revija, ki jo pripravlja Društvo Animov.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness