Četrtkov pregled razvedrilnih dogodkov

Četrtkov pregled razvedrilnih dogodkov

Oddaja
14. 3. 2019 - 16.30

////METELKOVA////

20:30 – Klub Gromka: Večer bandov, ki niso Dream Theater #2: Agregat, Suzi Soprano, CvetoRamšakBodiroža
Agregat, ki slovijo kot največji postojnski kulturni izvoz so počastili ljubljano z open air koncertom pred cankarjevim domom na kulturni dan, kjer so jih prišli še policisti poslušat od samega navdušenja, kjer so za en dan pozabili na svojo avtoriteto in represivno vlogo v družbi, ter se z roko v roki pozibali z državljani, katere bi morali ščititi v objemu univerzalnega jezika.
Potem so tukaj Suzi Soprano sestavljeni iz veteranov slovenskega podzemlja slovenskemu podzemlju. Surovi, glasni, udarni z impresivnim `bolimekurac` pridihu v glasbi. Za seboj so pustili celovečerni album Prividi ter split z Ooral Sea in obojemu lahko prisluhnete zastonj na njihovem bandcamp profiliču.
Tudi CvetoRamšakBodiroža igrajo.

////ROG////

16:00 – Ambasada Rog: Cafe International
Kava. Kot vsak četrtek.

19:00 – Cirkusarna NaokROG: Ples na zračni tkanini
Delavnice prej omenjenega plesa. Prijave na cirkusarnanaokrog@gmail.com
Več: https://www.facebook.com/events/1539954562804344/

////GLASBA////

20:00 – ČINČIN: Tomaž Hojnik
32-letni Tomaž Hojnik iz Gornje Radgone stavi v muziki na grunge, alternativo in rock - še posebej v akustičnih izvedbah.

20:00 – Žmauc: Duo Aritmija
Kitarski dvojec Aritmija, ki ga sestavljata glasbenika in skladatelja Tilen Stepišnik in Šemsudin Dino Džopa, je nastal leta 2002. Izvajata predvsem lastne avtorske skladbe v world-music stilu. V svoji glasbi prepletata elemente rocka, jazza, klasične glasbe, flamenka, ritmično se pa najbolj opirata na izročilo balkanske ljudske glasbe, za katero so značilni lihi ritmi, v katerih duo piše večino svojih skladb. Ravno lihi »nepravilni« ritmi so bili tudi povod, da sta si nadela ime Aritmija.

20:00 – Kino Šiška: Riverside + Lesoir
Poljski prog rock veljaki Riverside se vračajo v Ljubljano kot trio, s prvim novim albumom po prezgodnji smrti ustanovnega člana. Z odlično septembrsko izdajo skupina potrjuje, da je kljub spremenjeni notranji dinamiki še vedno izjemna zvočna sila, ki povsem upravičeno spada med žanrske velikane. V Šiški se ji bodo pridružili nizozemski progresivci Lesoir.
Cena: 20 € (14.4 s popustom)

20:30 – Jazz Club Gajo: Cannonball & Coltrane Tribute
Februarja letos bo minilo natanko 60 let od izida plošče Cannonball and Coltrane. Temu na čast bomo posvetili večer dvema velikanoma, ki sta vsak na svoj način najbolj zaznamovala zgodovino jazz saksofona. Poleg priznanih saksofonistov Jaka Kopača in Lenarta Krečiča bo nastopila še vrhunska ritem sekcija: Gregor Ftičar - klavirjem, Miha koren - kontrabas in Gašper Bertoncelj - bobnih. Ta nepozaben večer bodo pestrile skladbe iz plošče Cannonball and Coltrane ter nekaj avtorskih skladb Cannonballa in Coltranea.
Jaka Kopač - alt sax
Lenart Krečič - tenor sax
Gregor Ftičar – klavir
Miha Koren – kontrabas
Gašper Bertoncelj – bobni
Vstopnina – 10 eur.

21:00 – Prulček: Black Barracuda
Black Barracuda, post-rock zasedba, ki svoje spontane kompozicije gradi z melanholičnimi kitarskimi in intenzivnimi bobnarskimi vložki, je nedavno postala težja za enega člana - basista Jureta Capudra, ki s svojim tapping igranjem odpira bandu nove dimenzije. Avtor glasbe in aranžmajev, sicer kitarist in bobnar, je izkušeni Bor Zakonjšek, za bobni pa prekaljeni maček Kristjan Buzeti.
Bor Zakonjšek – el. kitara, efekti, looper
Kristjan Buzeti – bobni
Jure Capuder - el. Bas

21:00 – Orto bar: Infected (SLO)
Ne dobesedno in ne s kakšnim nevarnim virusom, pač pa z glasbo, za katero še niso iznašli protistrupa.Infected smo mlada, alternativna rock skupina iz Ptuja. V sedanji zasedbi delujemo od septembra 2014 in že od samega začetka ustvarjajmo pesmi v slovenskem jeziku. V obdobju slabih petih let delovanja smo zmagali na številnih tekmovanjih mladih glasbenih skupin, decembra 2018 pa izdali svojo prvo, z videospotom pospremljeno, avtorsko pesem - Miselne ceste. To je bil zgolj prvi košček od delčkov, ki skupaj oblikujejo formo albuma Kolaž.
Vstopnina: 4€

21:00 – Španski borci: Prismojeni peofesorji bluesa
Vstopnice: 10 €

////GLEDALIŠČE////

SNG Drama
17:00 – Veliki oder: Ivanov
20:00 – Mala drama: Bedenje
20:30 – Veliki oder: Ali: Strah ti poje dušo

19:30 – MGL: Tartuffe

19:00 – SMG: 6
Projekt 6 tematizira dogodek iz leta 2016, ko so poskušali v Dijaški in študentski dom Kranj namestiti šest mladoletnih beguncev brez spremstva, vendar so zaradi nasprotovanja staršev in lokalne skupnosti morali načrt opustiti. Iz dokumentarnega gradiva, ki ga dopolnjuje s fiktivnimi dialogi, zgradi srhljivo kronologijo strahov, predsodkov in človeške omejenosti. Predstava zavrnjenim fantom dá obličje in glas.

20:00 – Plesni Teater Ljubljana: Veronika Valdes: NOR.MAL (plesna predstava)
Avtorica, plesalka in koreografinja plesnega projekta Nor.Mal, Veronika Valdés, je na oder postavila intimno plesno zgodbo, dramsko jasno zaokroženo skupaj s soplesalko in ustvarjalko Tajdo Podobnik… Zgodba steče v metafiziki gibalnih izpovedi dveh uglašenih ustvarjalk, ko je Veronika predstavnica moči prevlade ter izraznih globin neverbalne govorice, Tajda pa plesalka plesnih poljan, ki dovolj berljivo izpiše žensko negotovost in mehkobo.
Vstopnice: 10/7 €

20:00 – Mini teater: Živela vulva!
Predstava nagajivo in humorno spregovori o nadvse resnih in pomembnih temah.

20:00 – Stara mestna elektrarna: Branko Potočan: ČRNI PETEK
V projektu Črni petek avtor skozi lirično simbiozo glasbe, giba in petja ter simboliko vrvi gradi metafizične slike v zraku, ki prinašajo levitacijo odrešitve in nadrealističen pogled navzdol, na malega človeka, na težave, ki se jih hoče ta znebiti.
Vstopnina: 10€

////KINO////

Kinoteka

19:00 - Jaz pa tebi mamo (Y Tu Mamá También)
Alfonso Cuarón, Mehika/ZDA, 2001, 35mm, 1.85, barvni, 107', sp
Julio (Gael García Bernal) in Tenoch (Diego Luna) sta sedemnajstletnika, v življenjskem obdobju, ko vsak dan določajo hormoni. Med popoldansko družinsko zabavo srečata Louiso (Maribel Verdú), osemindvajsetletno Španko, ki jo takoj začneta osvajati in jo povabita na potovanje do skrivnostne plaže, ki ji pravijo Boca del Cielo. V resnici sploh ne vesta, kje je, kar pa sploh ni pomembno. Pomembno je, da Louisa povabilo sprejme.

21:00 - Fata Morgana
Werner Herzog, ZRN, 1971, DCP (posneto na 35mm), 1.37, barvni, 79', svp
Herzogov prvi celovečerni dokumentarni film, v katerem se režiser odpravi v Afriko in s podobami objektov realnosti razkriva njihovo metafizično bit s sardoničnimi prizivi stvarjenja sveta. Režiserjev prvotni namen je bil ustvariti fikcijo, zgodbo o vesoljcih s planeta Andromeda, vendar je po izredno močnih podobah afriške pokrajine vse skupaj črtal, v montaži pa osmislil s tridelno strukturo (Stvarjenje, Raj, Zlata doba). Hipiji v zgodnjih sedemdesetih so si Fata Morgano – tudi pod vplivom drog – predstavljali kot »prvi evropski psihedelični film«, zaradi česar se nekako enači s Kubrickovo Odisejo 2001 (1968), deloma tudi zaradi glasbene podlage, ki vsebuje vse od klasike in orgelskih koncertov do pesmi Leonarda Cohena.

Kinodvor

17:15 in 20:00 – O ljudeh in vaseh, Agnès Varda, JR
18:15 – Sakawa, Ben Asamoah
20:30 – Colette, Wash Westmoreland

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.