Živel 1. maj!

Živel 1. maj!

Kulturna ali glasbena novica
1. 5. 2013 - 16.30

Mestni napovednik,

sreda, 1.5.2013

MUZIKA

Metelkova - Channel Zero, ob 22.00

Gumitwist predstavlja Majske Bube: Metamorfoza, večer na katerem bodo metamorfozo pričarali gostje Container (ZDA), Rene Hell (ZDA) in Laser Poodle (NL/BEL) ob podpori izkušenih domačih hroščev Dojaje in Dulasha. Ren Schofield je kot Container pričel ustvarjati leta 2009. Navdihnjen z odkritjem 90's minimal techna glasbo reinterpretira z noiserskim pristopom in manipulacijo kaset, njegova glasba pa je bila med drugim opisana kot »outsider techno«. Jeff Witscher aka Rene Hell sestavlja magične sintetične zvočne pokrajine, navdihnjene z izročili industrial, ambient in minimalističnih glasb. Zvok dvojca Laser Poodle pa je nepredvidljiv tok igrivih in trših ritmov, navdahnjenih z zapuščino zgodnjega acid house-a in tršega industriala. Vstopnina: 5 €.

 

Metelkova - Jalla Jalla, ob 22.00

Klubski večer Caffe Cubano - Noche Latina (merengue, mambo-jazz, salsa, música tradicional Latina/Cubana)! Muzike suka: DJ Tellme (Kuba). Vstopnine ni.

 

FILM

KINODVOR

ob 19.00 v Dvorani: romantična drama Razglasitev vojne (Vsebina: Roméo in Juliette se spoznata v pariškem nočnem klubu. Privlačnost je takojšnja in viharni romanci kmalu sledi otrok, Adam. Življenje mlade družine pa se čez noč obrne na glavo, ko zdravnik staršema oznani, da je njun sin resno bolan. Roméo in Juliette kljub pretresljivi novici zbereta vse svoje moči, napovesta bolezni vojno ter se podata v srdit boj, v katerem drug drugemu razkrijeta vse svoje vrline, šibkosti, strahove in skrivnosti. Avtobiografska pripoved o mladem paru, soočenem s težko življenjsko preizkušnjo, je vojna napoved obupu in hvalnica življenju, ki kljub težki tematiki prekipeva od energije, humorja in igrivosti.)

Francija, 2011; režija Valérie Donzelli

ob 20.00 v Mali dvorani: dokumentarni film Nekoč je bila dežela pridnih (Vsebina: V obdobju 1977–1991 se je tako v slovenskem kot v jugoslovanskem prostoru izoblikovala podoba Slovenije kot zelene, demilitarizirane in miroljubne dežele pridnih ljudi, v kateri je drugačnost ne le dovoljena, ampak tudi zaželena. Dokumentarni film Nekoč je bila dežela pridnih na duhovit način pripoveduje zgodbo o tem, kako je s pomočjo umetnosti, pop kulture in oglaševanja nastajala ta specifična podoba Slovenije, hkrati pa dokumentira spremembe, ki so v zadnjem času pripeljale do povsem drugačnega razumevanja narodne identitete. Film je osnovan na podrobnih intervjujih s predstavniki oglaševanja, medijev, popularne kulture, civilnodružbenih gibanj in športa. Intervjuje dopolnjuje dokumentarno arhivsko gradivo: oglasi, videospoti, plakati, televizijski prispevki, arhivski posnetki akcij, festivalov in vsakdanjega življenja.)

Slovenija, 2012; režija Urša Menart

ob 21.00 v Dvorani: drama Čudežu naproti (Vsebina: Neil se v Franciji zaljubi v Marino, samsko mater ukrajinskega rodu. Marina, prepričana, da je našla ljubezen svojega življenja, se z desetletno hčerko preseli k Neilu v Ameriko, v majhno vas v Oklahomi. A kmalu začne njuna ljubezen ugašati in nadomesti jo občutek negotovosti. Neil se ponovno zbliža s prijateljico iz šolskih dni, Marina pa išče nasvete pri še enem priseljencu, krajevnem duhovniku očetu Quintani. Ta se medtem spopada z lastnimi dilemami ter dvomi v svoje poslanstvo. Oba moška sta prisiljena znova pretehtati ljubezen. Lahko ljubezen postane obveza? Naj se sprijaznita s tem, da se ljubezen spreminja in da pogosto ni večna? Lahko bolečina povezuje bolj kot sreča?)

ZDA, 2012; režija Terrence Malick

 

KINO KOMUNA

ob 18.30 in 20.30: romantična komedija Prvo leto po poroki

VB, 2013; režija Dan Mazer

____________________________________________________

IŠČEJO SE PROSTOVOLJCI ZA BANKE ROTE DANCE - info akcija v javnem prostoru

Zavodi Radio Študent, Maska in Delak iščemo prostovoljce za dogodek BANKE ROTE DANCE – info akcijo v javnem prostoru na skrivni lokaciji, ki se bo sinhrono dogajala v etru Radia Študent.
 

Akcija se bo zgodila 9. maja, med 17.30 in 18.00, ob 44. rojstnem dnevu Radia Študent, ki je hkrati Dan osvoboditve Ljubljane in Dan Evrope.

Koreografske vaje okoli sto predvidenih udeležencev bodo potekale 7. maja popoldan in 8. maja zvečer.

 

Prosimo vse zainteresirane, da se oglasite na naslovu info@maska.si, kjer boste pustili naslednje podatke: kontaktno številko, starost in velikost majice, saj boste vsi udeleženci prejeli unikatne majice, izdelane posebej za ta projekt.
Prijave zbiramo do ponedeljka, 6. maja, do 24.00!

 

Mikrokoreografija: Dragan Živadinov 

Negativna selekcija: Janez Janša

Radijska sinhronizacija: Bojan Anđelković

 

Dogodek se izvaja v okviru Odprte radijske raziskovalne platforme RADAR, v okviru širšega projekta D.E.P.R.A., ki ga financira Evropski parlament.

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness