2 pira pa eno kilo žice, brez računa prosim

2 pira pa eno kilo žice, brez računa prosim

Oddaja
20. 4. 2017 - 16.30

GLASBA
Channel Zero, 21:00 - koncert

Level Up: SON OF THE VELVET RAT + Jana Beltran -Son of the Velvet Rat je folk noir & americana projekt avstrijskega glasbenika Georga Altzieblerja in njegove žene Heike Binder.
Vstopnina: 5€

Jala Jalla, 21:00 - klubski večer
(T)RAP-HIPHOP NIGHT INTERNACIONAL: DJ Molotov predstavlja dekadentno, politično in politično nekorektno rap, hip hop in trap kontra-kulturo iz periferije naše družbe. Muzika radikalne mladine od predmestij Pariza preko Balkana do favel v Rio de Jeneiru.

Menza pri koritu, 21:30 - koncert
MALAMOR, postglam, retromex & soul-punk glasbeni eksperiment, se ponovno vrača v Menzo pri koritu.
Vstopnina: 5€.

Gala hala, 22:00 - koncert
RAGGALUTION; predstavitev albuma Gatekeeper + Roots in Session (intro & afterparty)
Vstopnina: 6 €

Kino Šiška, 20:00 - koncert
Volker Bertelmann alias Hauschka, zvočni mag, ki klavir preparira v generator eksperimentalne plesne glasbe in na raznovrstne načine ruši meje med sodobno klasiko, elektro-akustičnimi eksperimenti ter popularno glasbo, prihaja na svoj prvi nastop v Sloveniji, le slab mesec po izidu svojega novega albuma What If za založbo City Slang.
Vstopnina: 22€

Kongresni trg, 17:45 - koncerti
Marihuana marš:
17.45 – 18.30: Trio Šardone
18.30 – 19.15: Bro & Buda
19.30 – 20.15: Trkaj in NIPKE
20.30 – 21.45: Siti hlapci

Klub K4, 23:00 - klubski večer
Marihuana marš afterparty: #1 floor: DJ K'Pow in Haris Pilton, #2 floor: Dj samSara in Freedom Fighterssound & Jahklin Selecta(JAMCOAST).
Vstopnine ni.

Knjižnica Otona Župančiča, 20:00 - koncert
Trio Rok Zalokar ki ga tvorita še basist Dejan Hudoklin in bobnar Jože Cesar. V lanskem letu izdani album Vol. 2 predstavlja unikatno glasbeno govorico z vplivi več med seboj raznolikih žanrov in spojem subtilnih organskih elementov z decentno uporabljenimi sintetičnimi elektronskimi pomagali.

Prulček bar, 20:00 - koncert + jam session
Nov cikel nastopov na Prulčkovem odru - Spoje! Rok Škrlj, klarinetist in mentor iz godalkanje.org, je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set naštudiranega programa, po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session. Skupina The Bullets je nastala spomladi leta 2011, kmalu po tem, ko je virtuozni obalni glasbenik Rocky Petković, seznanil prav tako izvrstnega obalnega kitarista mlajše generacije Miho Cvejanova z bobnarjem Boštjanom Tršarjem. Porodila se je ideja o preigravanju blues-rock muzike.

Orto bar, 21:00 - koncert
Ortofest 2017: Prvaka ameriškega thrasha nove generacije, Havok in Warbringer.
Vstopnina: 25€

GLEDALIŠČE
Gledališče Glej, 18:00 - 20. Exodos

18:00 - Radio Dona Taraddod (kar v arabščini pomeni ‘brez oklevanja‘ ali ‘brez frekvenc‘) je prostovoljni spletni radijski program, ki je – kot pravi Naji al-Ali – namenjen tistim z dna. Radio je začel "oddajati" pred dvema letoma. S pomočjo drame in črne komedije (pač glede na temo) si prizadeva kritizirati in zavračati prevladujočo družbenopolitično, ekonomsko in medijsko retoriko. Radio Dona Taraddod je program in Pulse Youth Forum–Multaqa Nabd al-Shababi. Živi prenos tudi na Radiu Študent 89,3 MHz
22:00 - Volkodlak "Če vam radovednost ne da spati, se pridružite 5 mednarodnim umetnikom projekta 1Space in vodji igre, Attu Khattabu, palestinskemu koreografu, plesalcu in umetniškemu koordinatorju El-Founoun, Ker je število udeležencev omejeno, se  prijavite na exodos@exodosljubljana.si, zadeva: Volkodlak
Vstopnina: 5€

Cankarjev dom, 18:00 - glasbeno-gledališka predstava
Tesla: Predstava se sprehodi skozi devet poglavij Teslovega življenja, ki s pomočjo glasbe, poskusov, biografskih odlomkov in citatov dostopno predstavijo svet Nikole Tesle, njegovih izumov ter predvsem njegove neizmerne humanistične želje po izboljšavi sveta za naslednje generacije. Tesla se nam v šolski uri predstavi ne le kot znanstvenik in izumitelj, temveč tudi kot rahločuten vsestranski umetnik, neke vrste sodobni Leonardo Da Vinci, čigar način ustvarjanja je najpogosteje spominjal na Mozartovo ustvarjanje glasbe.

Lutkovno gledališče Ljubljana, 18:00 - lutkovna predstava
Virginija Volk: Uprizoritev Virginija Volk je nastala po motivih slikanice avtoric Kyo Maclean in Isabelle Arsenault,  ki je lani v prevodu Tine Mahkota izšla pri založbi Zala. Vanesa ima sestro Virginijo, ki se počuti prav volčje oziroma se tako obnaša. Kar naprej tuli, renči in revska, slabe volje je, ne ljubi se ji družiti z nikomer, vse ji gre na živce in prav nič je ne more potolažiti. A Vanesa se odloči, da jo bo spravila v dobro razpoloženje. Poskuša marsikaj, a ne gre tako zlahka. Končno ji Virginija pove, da bi jo osrečilo, če bi lahko nekam poletela. Nekam, kjer so kolački, lepe cvetlice in drevesa in prav nobene potrtosti. Tja, v Rožni park! Vanesa se ne obotavlja, poišče škatlo z barvicami in stene kmalu postanejo pisane in slikovite.
Vstopnina: 5€

Slovensko mladinsko gledališče, 19:00 - premiera
Hitchcock: V predstavi Hitchcock nas zanima predvsem to, kaj v Hitchcockovih filmih in v pogovorih s Hitchcockom in o Hitchcocku se izmika nadzoru. Ogledujemo si tipično hitchcockovsko blondinko, ki se odmika od tipa hitchcockovske blondinke, in mojstra kinematografije, ki ne izpolnjuje zahtev, povezanih s statusom mojstra. Hitchcockova kinematografija je za nas tovarna pogosto neprepoznanih in protislovnih čustev, pa tudi prostor, v katerem se strogo določene identitete – ženske, moškega, zvezde, avtorja – razpočijo in pokažejo svoja neskladja.
Vstopnina: 21€

SNG Drama, Veliki oder, 19:30 - drama
Bibilija, prvi poskus: Ustvarjalna ekipa režiserja Jerneja Lorencija si je pri poskusu uprizarjanja Biblije za izhodišče vzela zelo raznolika svetopisemska besedila. Med njimi so Visoka pesem, Pridigar ali Kohelet, Ezekijel in Jobova knjiga. V tem izboru zaradi svojega erotičnega naboja najbolj izstopa Visoka pesem. Njena posebnost je očitna tudi v kontekstu celotnega Svetega pisma. Kako se je ta erotična pesem znašla v Bibliji? Na prvi pogled je zelo oddaljena od stroge judovske in krščanske morale. Judovsko izročilo pesnitev pripisuje kralju Salomonu, ki je živel v 10. st. pr. Kr. Možno je tudi, da so posamezni spevi Visoke pesmi nastali v različnih dobah kot ljubezenske ali svatovske pesmi.

MGL, mala scena, 19:00 - uprizoritev
Vranja vrata, Epizoda 4, Ida Žakelj se po treh letih londonske samostojnosti vrne v domačo hišo v gozd ob manjši vasi na Dolenjskem, kamor se je dobro situirana družina Žakelj na zmerno presenečenje vaščanov iz mesta preselila pred petnajstimi leti. Na družinsko večerjo ob rojstnem dnevu Idine sestre Neže prihajata Nežin novi fant Anže in njegov oče Žan, lokalca po bivališču in po duši. Ida pozna Anžeta iz srednje šole. Ida in Neža se spreta. Lokalni narkoman, bivši Nežin fant Brin Idi ob naključnem srečanju omeni kraj v gozdu, Vranja vrata, kjer je nekoč videl nekaj, kar ga je, kot se zdi, usodno zaznamovalo. Ida se ne spomni, kaj in kje naj bi Vranja vrata bila. Jutro po večerji pri Žakljevih policija iz reke izvleče moško truplo, Neža pa izgine. Kriminalistka Kristina, ki je bila v kraj premeščena šele pred kratkim, se loti preiskave.

Stara mestna elektrarna, 20:00 - uprizoritev
20. Exodos: Zibka: Otvoritvena predstava 20. festivala Exodos, koprodukcija med Kitajsko in državami srednje in vzhodne Evrope (C-CEEC), preverja naše sprejemanje razlik, iskanje posebnosti in enakosti. Kaj je bilo mladim plesalcem dano v zibelko in kaj vse so pridobili, odkar so iz nje shodili. Predvsem pa se dotika, v našem času skorajda pozabljenje vrednote, vsakdanje pozornosti – stika z ostalimi, z družbo in okolico.
Vstopnina: 5€

MGL, veliki oder, 20:00 - komedija
Žlahtni meščan: Molière je znamenito komedijo Žlahtni meščan ustvaril po naročilu svojega kraljevskega zaščitnika in službodajalca Ludvika XIV. ter jo leta 1670 s svojo gledališko skupino pred njim tudi krstno uprizoril. V živahni komediji s petjem in plesom, za katero je glasbo napisal utemeljitelj francoske nacionalne opere Jean-Baptiste Lully, se je osredotočil na temo napredovanja po družbeni lestvici. Bridko se je ponorčeval iz omejenega in povzpetniškega gospoda Jourdaina, ki mu v življenju sicer prav nič ne manjka, a se sramuje svojih meščanskih korenin in bi se rad za vsako ceno zrinil med aristokrate.

Tovarna Rog, Cirkusarna, 21:00 - lutkovno-glasbena predstava/mjuzikl
Kekec na Marsu: Tudi v najboljših družinah se zgodi in Mežnarjevi niso nobena izjema. Kekec je dodobra zabredel v najstniška leta in že dolgo pozna različne opojne substance... Zadeti Kekec? Je to mogoče?! ...za dobro voljo! Gre za lutkovni mjuzikl oz. glasbeno lutkovno intervencijo, v kateri vas kratkočasijo, igrajo in pojejo češke marionete ob spremljavi bas kitare.
Prostovoljni prispevki.

RAZSTAVA
Cirkulacija 2, 20:30 - otvorietv razstave

Estetika Alessandra Di Giampietra je izjemno intenzivna: močne kontrastne barve se vtisnejo na mrežnico, kar potegne za sabo občutke, čustva in telo.  Celovita atmosfera podobe, svetlobe, zvoka in teles draži opazovalca, da se vključi ali izključi. Verjetno edini način, da se aktivira otopelega sodobneža. Limbični sistem v možganih je notranji del možganov, ki skrbi za nekatere vegetativne funkcije, čustvene reakcije, učenje in spomin. Odgovoren je tudi za izločanje endorfinov – endogenih opiatov.

KINO
Slovenska kinoteka

18:00 - Kurja polt 4: Represija in revolt: Ladja prekletnic (La nave delle donne maledette) Raffaello Matarazzo, Italija, 1954, DCP, 1.37, barvni, 101', avp/svp
20:00 - Kurja polt 4: Poklon Christini Lindberg: Triler – krut film (Thriller – A Cruel Picture) Boarne Vibenius (kot Alex Fridolinski), Švedska, 1973, DCP, 1.66, barvni, 108', ap/svp
23:00 - Kurja polt 4: Poklon Christini Lindberg: Moram vprašati svojo mamo (Maid in Sweden) Dan Wolman (kot Floch Johnson), Švedska/ZDA, 1971, 35mm, 1.66, barvni, 80', sp

Kinodvor
18:00, 20:00 - mala dvorana: Dan osvoboditve (Liberation Day) Uģis Olte, Morten Traavik , Norveška / Latvija / Velika Britanija / Slovenija, 2016, DCP, 100 min. Glasbeni dokumentarec o zgodovinskem koncertu skupine Laibach v Severni Koreji.
19:00 -  Potovanje časa: pot življenja (Voyage of Time: Life's Journey) Terrence Malick, ZDA / Francija / Nemčija, 2016, DCP, 90 min. Prvi, a dolga desetletja tleč in monumentalen dokumentarni projekt Terrencea Malicka (Drevo življenja, Čudežu naproti) je hvalnica naravi, življenju in znanstvenemu spoznanju, katere protagonist je vesolje samo.
21:00 - Ko ljubezni ni več (L'Économie du couple) Joachim Lafosse, Francija / Belgija, 2016, DCP, 100 min. Joachim Lafosse (Najini otroci) razpre široko paleto silovitih čustev, ki jih iz nekoč ljubečega para iztisne ločitev.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness