Moč Brige

Moč Brige

Oddaja
21. 4. 2017 - 16.30

/ / / MUZIKA / / /

 

Gala Hala: Katja Šulc – predstavitev novega albuma

ob 21:30

 

Kamlisajlan je projekt uglasbene romske poezije pesnikov iz Balkana in Vzhodne Evrope. Katja Šulc je izbrane pesmi uglasbila v sodelovanju z mehiškim violinistom Albanom Usatchem, pri čemer sta izhajala iz uporabe looperja ter preprostih, skoraj folkovskih melodij in akordov, vpetih v repetitivne ritmične vzorce glasb sveta. Album je bil posnet v Mehiki s tamkajšnjimi glasbeniki in premierno predstavljen na festivalu Druga godba 2016.

 

Vstopnina: 10€

 

 

Channel Zero: FOOTWERK

ob 23:00

 

Kljub temu, da je od smrti gonilne sile footworka - DJ Rashada minilo že kar nekaj časa, se Teklife gibanje ni ustavilo, kar pričajo številne mednarodne glasbene izdaje na založbah, kot sta Planet-Mu ter Hyperdub. Teklife to the next life z domačo ekipo DJev v klubu Channel Zero!

 

Sučejo:

Bakto

Cookie

DVS

Sunneh

 

Vstopninca: 3€ pred polnočjo, 5€ potlej

 

 

Klub Gromka: Lights, soundtrack, action!

Ob 22:00

 

Lights, soundtrack, action! bo petkovo ozračje pripravil do taljenja z rajanjem ob soundtrackih v znamenju čudnih pričesk (Grease, Top Gun, Scarface), zatonu hipurstva (Fear and Loathing in Las Vegas) in seveda zimzelenega strica Tarantina (Pulp Fiction, Reservoir dogs, Kill Bill). Plesna glasba iz vsem znanih filmov, ki jo bodo spremljale video projekcije. Samo tokrat bomo na oder privlekli za 3% več Clinta Eastwooda, ne bo pa manjkalo niti slovenskih insertov.

 

 

Klub Tiffany: IX. Pride Fundraiser

ob 23:00

 

Obeta se vizualni spektakel, ki bo buril duhove še lep čas, kajti povabili smo prav posebnega gosta iz Velike Britanije: Cheddar Gorgeous. Spremljala ga bo ekipa Cabaret Tiffany.

 

Vstopnina: 5€

 

 

Cirkulacija2: LIMBICO & balans

ob 21:00

 

koncert in razstava v enem
obenem poslušaš in ogleduješ
si prostor ogromen
odmeva
zadeva možganska
je LIMBICO
je zvok
je vreča presenečenja

Alessandro di Giampietro je sodobni italijanski umetnik, ki se pri svojem umetniškem delovanju ukvarja s fotografijo, video inštalacijami in performansi, pri čemer ruši konvencionalne pripovedne oblike ter zidove med realnostjo in fikcijo.

 

 

Klub K4: K4DNB: Drop It pres. Smooth

ob 23:00

 

Pod K4DNB streho spet prihaja Drop It!

Lokalna ekipa bo peglala globoko v noč, na pomoč pa jim tokrat pride Obi-Wan domače Drum & Bass scene, Smooth. Prvič v šterki od kadar je fino dišeča, drugič v družbi Drop It ljudi in prvič v Ljubljani po dveh letih.

Drop It floor:

Smooth
Adam Aia Mulalić
LionShine
Mixxle

DeepEnd! floor:

DubDiggerz
RawLand
FLO

STAROSTNA OMEJITEV / AGE LIMIT: 18+

Vstopninca: 5€ < 24.00h < 8€

 

 

Prulček: koncert Up N’ Downs

ob 21:00

 

Up N’ downsi so Erik, David, Martin, Andraž, Lucija in Matjaž.

Januarja 2016 so svoje večletno delovanje ovekovečili z izdajo prvega albuma z naslovom Vse kar sem pozabil, katerega je pospremila vse leto trajajoča promocijska turneja, v okviru katere so fantje in dekle z nastopi prekrižarili tako rekoč vso Slovenijo, pot pa jih je zanesla tudi v Srbijo. Zasedba je trenutno poleg spomladanskih koncertov tudi v fazi priprav in snemanja nadaljevalnega, drugega albuma Vse kar sem pozabil II.

 

 

Orto bar: Ortofest 2017: Opća Opasnost

ob 22:00

 

Opća Opasnost je eden najbolj znanih hrvaških hard rock produktov. Svojo kariero so začeli leta 1991. Band je bil aktiven skozi devetdeseta in izdal tri uradne studijske albume: "Treba mi nešto jače od sna" (1994), "Amerika" (1995) in "Ruski rulet" (1997). Leta so minevala, Pero Gajić se je pridružil Lipovači pri Divljih Jagodah na mestu frontmana. Povpraševanje po vrnitvi Opće Opasnosti pa je bilo vse večje. V originalni postavi se je vrnitev zgodila proti koncu minulega desetletja, ko so izdali tudi "Best of" in DVD z koncerta v domači Županji. Priznani hrvaški portal Muzika.hr proglasil za domačo skupino leta!

 

Vstopnina: 18€

 

 

------ Antifa Fest ------

 

- 15:00 Food not Bombs (dvorišče pred Jallo Jallo)

- 15:00 Alternativni sejem: distribucije // izdelki - pridelki // graffitarske delavnice // šiviljske delavnice // sitotisk // družabne igre (dvorišče Metelkove) 
Prijava za distribucije na mail: zadruga.urbana@riseup.net

- 15:30 Delavnica za otroke - Skupinski premik, naredimo mozaik! (Galerija Alkaraz)

- 18:00 Infokafana: Predstavitev antifašističnega boja v Grčiji in diskusija (A-Infoshop)

- 19:30 Zborke: Feministični pevski zbor

- 20:00 KONCERT - RAP NIGHT!: (pred Jallo Jallo, v primeru dežja bo koncert v Gromki)

Naji: Iman Shahryari se je znašel v slovenski prestolnici potem, ko je s svojimi družbeno kritičnimi pesmimi stopil na žulj politikom v rodnem Iranu in bil prisiljen bežati.

Sajkoslav - Abstraktni, marihuanski rap z bass, dub in hiphop podlagami!

N'toko: Miha Blažič ali N'toko, slovenski raper, bloger in kolumnist

- 22:00 DJ SAJKOSLAV - underground hiphop (Jalla Jalla)

 

 

/ / / GLEDALIŠČE / / /

 

Drama; Veliki oder: Jakec in breskev velikanka

ob 17:00

 

Mali Jakec je sirota in živi z zlobnima tetama Cvek in Cmok, ki ga zelo izkoriščata. Nekega dne sreča starca in ta mu podari magične krokodilje jezike s posebno močjo. Jakcu se čarobno darilo po nesreči razsuje po tleh v bližini stare breskve. Naslednje jutro tam zraste breskev velikanka, velikanske pa so tudi vse žuželke ob njej. Skupaj se odpravijo na neverjetno dogodivščino, ki jim spremeni življenje.

 

 

Mala Drama: Pomona

ob 18:00

 

Mlado dekle Ollie išče pogrešano sestro dvojčico in se ujame v sosledje dogodkov, ki jo potegnejo v skrivno betonsko osrčje mesta, imenovano Pomona. V podzemnem prostoru sodobnega mesta se končajo vse poti in iz njega izvirajo mnoge more.

 

 

Lutkovno gledališče Ljubljana: Sapramiška

ob 17:00

 

Pač, Sapramiška.

 

Vstopninca: 5€

 

 

Slovensko mladinsko gledališče: Hitchcock

ob 19:00

 

V predstavi Hitchcock nas zanima predvsem to, kaj v Hitchcockovih filmih in v pogovorih s Hitchcockom in o Hitchcocku se izmika nadzoru. Ogledujemo si tipično hitchcockovsko blondinko, ki se odmika od tipa hitchcockovske blondinke, in mojstra kinematografije, ki ne izpolnjuje zahtev, povezanih s statusom mojstra.

 

Vstopnina: 15,50€, 9,50€ s statusom

 

 

MGL: Čudežna terapija

ob 19:30

 

Kadar v zakonu hudo škriplje, prideta človeku na misel vsaj dve zelo različni rešitvi: ločitev ali obisk zakonske posvetovalnice oziroma psihoterapevta. Tako se tudi Jana in Valentin Dorek, par srednjih let z dvema skoraj odraslima otrokoma, namenita reševati zakonsko barko, ki neusmiljeno tone. Njuna psihoterapevtka, ženska z dolgoletno prakso, jima postreže s celo vrsto različnih psiholoških vaj za izboljšanje komunikacije, ki pa po prvih obotavljajočih se korakih sprožijo hudournike medsebojnega obtoževanja.

 

 

Cankarjev dom: Iliada

ob 19:30

 

Borštnikova nagrada po presoji žirije izvedbeno-igralskemu ansamblu uprizoritve Homerjeve Iliade v produkciji SNG Drama Ljubljana, Mestnega gledališča ljubljanskega in Cankarjevega doma.

 

Vstopnina: od 11€ pa do 23€

 

 

/ / / PLES / / /

 

festival EXODOS:

 

Plesni teater Ljubljana; ob 19:30: Kri/Brata

Predstavo je navdihnila zgodba o Kajnu in Abelu, prvima otrokoma Adama in Eve. Govori o razmerju med bratoma, med Kajnom kot prvim človekom in Abelom kot prvim umrlim človekom. Rodila sta se po padcu človeka, v materinih očeh sta bila ustvarjena enaka. A nekega dne, med prinašanjem žrtev Bogu, je enemu sinu dala prednost pred drugim in tako med njima povzročila nepomirljiv razdor.

 

Stara mestna elektrarna; ob 21:00: Člen 19

Kadar se ob srečanju z drugim počutimo čudno, se pokaže nekaj, kar je onkraj sporazumov, konvencij, pričakovanj in osebnih nasprotij. To, kar izrečemo in česar ne izrečemo, sodi v grajenje podobe nas samih za druge. Tako nastajajo pričakovanja, ki nas poganjajo v dialektiki iluzij, fikcije in realnosti. Maske, ki nam enako lahko služijo ali nas tlačijo, so postavljene pod vprašaj.

 

Gledališče Glej; ob 23:00: Volkodlak

 

 

Vodnikova domačija: L’etažer

ob 20:00

 

Člani literarnega kluba L'etažer z ljubljanske Gimnazije Vič pod mentorstvom Marjetke Krapež vabijo na plesno-literarno predstavo, v kateri dijaki uplesujejo svoje besede in ubesedujejo svoje svetove. Produkcija: literarni klub L’Etažer. Dogodek je del programa Noč knjige.

 

 

/ / / NOČ KNJIGE / / /

 

Program je kakopak OGROOOOMEN!!!

 

Preverite ga na http://2017.nocknjige.si/

 

 

/ / / KINO KINO KINO / / /

 

Kinodvor:

Kurja polt: Konferenca kultnega filma

17:00 Dan osvoboditve

18:00 Alipato: Kratko življenje ogorka

19:00 Safari

20:00 V senci

21:00 Dan osvoboditve

22:00 Pobeg iz New Yorka

 

Kinoteka

20:00 Klasiki: Dersu Uzala; Dersu Uzala; Akira Kurosawa, SZ/Japonska, 1975, 35mm, 2.35, barvni, 144', sp

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness