Napovednikus

Napovednikus

Oddaja
21. 11. 2020 - 16.30

21:00 Kino Šiška: CoFestival 2020: IVO DIMCHEV

Ivo Dimchev je hipnotični performer, kakršen se na mednarodnih prizoriščih pojavi samo občasno. S svojimi spolno ambivalentnimi in negotovimi figurami ustvarja depo telesnih prezenc, ki nikoli ne preidejo na raven razvidne ali določljive identitete, hkrati pa jim zagotavlja enigmatičen glas, ki v koncertnih primerkih prehajajo na raven sakralnega, božanskega, vzvišenega. Pri vpogledu v njegov umetniški opus se človeku zazdi, da nemara ni umetniškega medija, ki ga Dimchev ne bi uporabil, instrumentaliziral, obvladal ali spreobrnil.

DICE / https://link.dice.fm/A1Q1ABzTlbb, cena: 3€

 

 

20:00 TrainStation SubArt: Koncertni video tok: INGOA, SAKRABOLT, SMOKING CACTUS

INGOA je zrasla s covidom. Je brez okusa, barve, vonja, stila, bannerja in imidža. Osebno precenite, skritizirajte, pohvalite, skomercializirajte in uvrstite v glasbeni predal. Boben, bas in kitara so okuženi z distoržnom, flangerjem, sythom in reverb delayem. Vokala ni, saj vam bo videoprojekcija povedala vse.

Sakrabolt je HC metal skupina iz globin Kranja, ki se je združila januarja 2020, z namenom, da se ustvarja kaotično, groovy - energično glasbo v stilu New York Hardkora / 90s Metalcora in Groove metala. Ustvarjajo s polno silo in širijo KRHC. Za njimi sta dva divja koncerta in trenutno končujejo prvi EP, ki ga bodo verjetno izdali že letos! Pričakujte surov hardcore metal kaos!

Smoking cactus so entuziasti indie in na splošno rock glasbe. Pri vajah in v pesmih mešajo skupaj prvine punk rocka, funka, surf rocka, psihadelike, alternative, trapa, rapa in še marsikaj drugega v indie celoto, ki tvori bend, ki je eventuelno prišel iz garaž in kleti v SubArt. Sestavljeni so iz Jana Čurina (lead vokal, ritem kitara), Tadeja Pernuša (back vokal, lead kitara), Urbana Leskovarja (back vokal, bas, synth) in Neže Dolmovič (bobni). Na plani imajo debitno plato (konceptni album), ki bo raziskovala teme romantike, spremembe identitete in umetniške pretencioznosti med drugimi.

Vstopnine ni, povezava je tale.

 

 

CoFestival 2020

➤ Izobraževalni program Ateljeja plesne mreže European Dancehouse Network od 10.00 do 14.00
Irena Tomažin Zagoričnik, Rok Vevar in Jasmina Založnik: Ojačevalci glasov
Predhodna registracija (10 eur): https://bit.ly/EDNatelier_registracija

➤ Shod prikazni: srečanje z Ingrid Vranken ob 13:30
Živimo v zakletem svetu. Naša sedanjost je prežeta s prikaznimi, ki govorijo tako iz preteklosti kot tudi iz prihodnosti. Prikazen je paradoks, odsotnost, človek in nekaj drugega kot človek, ki pa je kljub temu srhljivo prisotna in vplivna. Prikazni lahko pokažejo, da nekaj manjka, da je nekaj narobe. Prikazni nam razkrijejo, da čas ni linearen, ampak kolobocija, gosta in razplastena.
Udeležba je brezplačna. Dogodek bo potekal v angleščini, podatke o zoom povezavi najdete tukaj.

➤ Spominjanje samega sebe: delavnica Anne Nowicke ob 15:00
Obstajajo deli samega sebe, ki jih ne vidimo, zapuščeni in pozabljeni. Ponoči pridejo na plan in skušajo zbuditi našo pozornost v sanjah. Če se človek odzove na ta poziv, se lahko znova spomni samega sebe in preusmeri to novo pridobljeno energijo na novo mesto znotraj in brez njega. Če pa se za ta poziv še naprej ne zmeni, se le-ta pretvori v nočno moro in začne preganjati samega sebe tako v sanjski kot tudi budni resničnosti.
Udeležba je brezplačna. Dogodek bo potekal v angleščini, podatki o zoomu pa tule.

➤ Ob 21:00 pa še koncert Iva Dimcheva, ki je opisan že na vrhu napovednika.

 

 

19:30 LIFFe: Sklepna prireditev in nagrajeni filmi 31. Liffa

Sklepna prireditev s podelitvijo nagrad 31. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala bo – tako kot je celoten Liffe – na daljavo.
V soboto, 21. 11., ob 19.30 bomo razglasili letošnje dobitnike nagrad vodomec, FIPRESCI, nagrado za najboljši kratki film ter nagrado Art kino mreže Slovenije. Celoten dogodek bo na ogled na spletni strani Liffa, Facebook strani LIFFe in Cankarjev dom ter YouTube kanalu Cankarjevega doma.

 

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.