Vaje v intimi

Vaje v intimi

Oddaja
3. 8. 2020 - 16.30

Metelkova mesto:

 

Menza pri koritu ob 17:00: CIRKUŠKE IN ŽONGLERSKE VAJE - Vabljeni vsi - vaje so namenjene začetnicam in začetnikom kot tudi vsem, ki že nekaj znate. Nekaj cirkuških pripomočkov imamo, lahko pa seveda prinesete tudi svoje. Udeležba je brezplačna, kadar je vreme lepo, smo na dvorišču pred Menzo.

 

Gala hala ob 20:00: INTIMNO: m o r v e r n

m o r v e r n je projekt, v katerem je Jan Cizej našel uteho po prenehanju muziciranja z zasedbo HAY (Klubski maraton 2015). Svoje zatočišče in glasbeni izraz je kot onemanband našel na platformi bandcamp.

Po treh letih delovanja na njegovem profilu najdemo kar 19 izdelkov. Sam pravi, da gre za 10 izdaj. Vežejo jih slackerske navade in lo-fi zven – prevladujejo chorus-irane kitare, in-your-face sintetizatorji in odmevajoče linije glasu. Sodeluje s ŠOP Records, ljubljansko underground založbo, pri kateri je lansko leto izdal LP “Intentalo de Nuevo” ter kasneje še tri EP-je in demo/outtakes album. Ko nastopa v bendovskem formatu, se mu na odru pridružijo ljubljanski band Persons from Porlock ter Damjan Manevski (Rush to Relax) na solo kitari.

Tokrat se na kraj zločina vrača skoraj sam*. V akustični izvedbi nam bo lonely cowboy predstavil zadnjo, deseto izdajo “How Are You?”, ki je junija letos izšla pri ŠOP-u.

*solo aranžmaje bosta mestoma podkrepila še percussionist Vasko (PFP) in soler Damjan (Rush to Relax). Mogoče.

music policy: bedroom pop/lo fi/indie folk *v primeru slabega vremena bo koncert izveden v dvorani z omejeno kapaciteto!

Vstopnina: 3€

 

Muska izven:

 

Čin Čin ob 20:00: Jazz Ponedeljek: Moonlight Sky

Vabljeni pod krošnje v Tobačno in ponedeljkov ČinČin gin.

- - - - -

Miha Petric (kitara)
Janez Moder (bas)
Jan Sever (klaviature)
Žiga Kožar (bobni)

- - - - -

Brez vstopnine

 

Viteška dvorana, Križanke ob 20:00: Beethovnove sonate za klavir in violino I.

Lana Trotovšek, violina
Maria Canyigueral, klavir

 

13. KLOVNBUF – mednarodni festival sodobne klovnade in cirkusa
Festival Klovnbuf v svoji trinajsti izdaji prinaša živo in atraktivno zmes različnih jezikov sodobnega cirkusa, ki jih v Sloveniji le redko vidimo, ob čemer je letošnji poudarek na umetnosti žongliranja. Klovnbuf tako v svoji globoko poletni različici vsebuje predstave domačih in tujih umetnikov, predstavitev del v nastajanju mladih slovenskih umetnikov (v prvem delu festivala), spletne javne oglede najkakovostnejših tujih predstav, ki zaradi Covid-19 žal niso mogle biti predstavljene v živo (v drugem delu festivala) ter rezidenčni program in specializirane delavnice.

Stara elektrarna:

20:30 pogovor z ustvarjalko

20:00 Delo v nastajanju 1: POZABLJENI SPOMINI, Ana Lekše (SI)
Ana Lekše je predstavnica mlade generacije plesalcev, ki po končanem študiju umetnostne zgodovine uči v mladinskem cirkusu v belgijskem Leuvnu. V okviru programa se še posebej posveča zračnim tehnikam, ki si jih je v Sloveniji pridobila pod mentorskim vodstvom Branka Potočana. Delo v nastajanju What I have found in the attic je prikaz njene vrhunske izvedbe na vrvi, ki deluje magično, in hkrati odraz iskanja novih vzorcev gibanja med zemljo in zrakom.

Avtorka in izvajalka: ANA LEKŠE
Mentorica za dramaturgijo: ANDREJA KOPAČ
Foto: DANIEL KALISCH

Trajanje: 20 min

 

Razsrediščenje:

 

Youtube kanal Mediadom ob 20:00: Mediadom Streaming: Nika Solce

Brez vstopnine

 

Bežeče sličice!!!

 

Kinoteka: počitnice

 

Kinodvor:

18:30 Proxima, Alice Winocour / Francija, Nemčija / 2019 / 107’

Sarah je astronavtka pri Evropski vesoljski agenciji in samska mati osemletne Stelle. Ko jo izberejo v ekipo, ki bo poletela na enoletno misijo v vesolje, mora začeti naporno urjenje, predvsem pa se pripraviti na ločitev od ljubljene hčerke.

21:30 Jadralke (Maiden), Alex Holmes / Velika Britanija / 2018 / 97’

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

Film pod zvezdami

 

Ljubljanski grad ob 21:30: Film pod zvezdami

Obtožujem! (J'accuse), Roman Polanski / Francija, Italija / 2019 / 133’

Roman Polanski pripoveduje zgodbo o aferi Dreyfus, političnem škandalu, ki je na koncu 19. stoletja razklal Francijo in pretresel ves svet. V njem so se prepletali sodne napake, kršitve človekovih pravic in antisemitizem.

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness