Cecilia Wikström

Okrogla miza, intervju ali pogovor
1. 6. 2017 - 18.00

V tokratnem intervjuju aktualnopolitične redakcije Radia Študent, se pogovarjamo s Cecilio Wikström, duhovnico, evroposlanko Skupine zavezništva liberalcev in demokratov ter predsednico Odbora za peticije v Evropskem parlamentu.

Od začetka veljavnosti Maastrichtske pogodbe ima vsak državljan ali državljanka Evropske unije in vsaka fizična ali pravna oseba s prebivališčem ali statutarnim sedežem v eni od držav članic pravico, da, samostojno ali skupaj z drugimi upravičenci, na Evropski parlament naslovi peticijo v obliki pritožbe ali zahteve glede zadeve, ki je v pristojnosti Evropske unije. Odbor za peticije Evropskega parlamenta peticije pregleda, odloči o njihovi dopustnosti ter je zadolžen za njihovo obravnavo. Prisluhnite.

 

 

Oddaja je nastala v okviru projekta DeEP – Delovanje Evropskega parlamenta, ki poteka od novembra 2016 do junija 2017 in ga podpira Evropski parlament. Podana mnenja v oddaji so mnenja avtorjev oddaje in ne odražajo mnenj Evropskega parlamenta, slednji pa tudi ne odgovarja za uporabo podanih informacij v oddaji. 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.