Britoff diplomatskih odnosov

Aktualno-politična novica
14. 7. 2019 - 11.00
 / BritOFF

Na londonsko policijo so se vsule kritike zaradi grožnje novinarjem s pregonom, če bodo objavljali diplomatske korespondence. Policija je sporočila, da bo začela kazensko preiskavo o dokumentih britanskega veleposlaništva v ZDA, ki so nedavno pricurljali v javnost. Ob tem je opozorila, da je lahko objavljanje takšnega materiala kaznivo dejanje. Vsem lastnikom, urednikom in založnikom spletnih in fizičnih medijev je svetovala, naj ne objavljajo vladnih dokumentov, ki jih posedujejo ali jim jih kdo ponuja. Pozvala jih je, naj jih predajo policiji ali vrnejo njihovemu zakonitemu lastniku. Te izjave so sprožile plaz kritik novinarjev in politikov, ki so jo obtožili kršitve svobode medijev.

Pakistanski premier se sooča s posledicami svojih ekonomskih politik, pri čemer se nezadovoljstvo javnosti povečuje zaradi povečanih davkov in naraščajoče inflacije. V soboto je stavka trgovcev zaustavila poslovanje na državni ravni. Včeraj je veliko število podjetij stavkalo, da bi protestirala proti povečanemu prometnemu davku, ki so ga po mnenju opozicijskih strank uvedli kot nedavni sporazum vlade z Mednarodnim denarnim skladom (MDS). Stavka je skoraj zaustavila komercialne dejavnosti južne Azije, saj so trgovine, trgovski centri, blagovni trgi in restavracije ostali zaprti v številnih delih mestnih središč v državi. 

Skupina državnih svetnikov s prvopodpisanim Mitjo Gorenščkom je vložila predlog odložilnega veta na novelo zakona o nepremičninskem posredovanju, ki jo je državni zbor sprejel v petek. Svetniki menijo, da je novela v nasprotju z ustavo Republike Slovenije in pravom Evropske unije. Predlog veta je na dnevnem redu ponedeljkove izredne seje državnega sveta. Predlog novele zakona o nepremičninskem posredovanju so v parlamentarni postopek vložili poslanci Levice, ki želijo z novelo omejiti plačila za nepremičninsko posredovanje pri najemu in dodatne stroške, ki jih nepremičninske agencije lahko zaračunavajo svojim strankam. Državni zbor je novelo zakona v petek podprl z 48 glasovi za in 31 proti, noveli pa so nekateri že takoj napovedali izglasovanje odložilnega veta državnega sveta ali ustavno presojo.

 

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.