Britoff negostoljubnih Škofij

Aktualno-politična novica
Škofije
19. 3. 2017 - 11.21
 / BritOFF

Na izredni seji Občinskega sveta Kopra so se svetniki zedinili, da ne nasprotujejo naselitvi 50 azilantov v občini, vendar nasprotujejo načrtu ministrastva za notranje zadeve, da bi v Škofijah postavili integracijsko hišo. Namesto tega svetniki predlagajo, da se azilante namesti po različnih stanovanjih v različnih krajevnih skupnostih, saj so izpostavili, da je potrebno upoštevati mnenje občanov. Pred tednom dni se jih je namreč okrog 300 zbralo pred Škofijami v protest proti načrtu ministrstva, čeprav so se zborovanju zoperstavljali tudi podporniki integracijske hiše. Sklepi Občinskega sveta sicer niso obvezujoči za ministrstvo, ki bo imelo v zadevi tudi zadnjo besedo. To je sicer že podpisalo pogodbo za najem objekta za načrtovano hišo.

Zapatistična kava, ki so jo pridelovale zapatistične roke in jo je sušilo zapatistično sonce"Prva tona zapatistične kave je že nared za kampanjo "Proti zidovom kapitala: odpor, upor, solidarnost in podpora od spodaj in z leve". To je 100% zapatistična kava. Zrasla je v zapatistični zemlji; obdelovale so jo zapatistične roke; obrali so jo zapatisti; sušila se je pod zapatističnim soncem; zmleta je bila v zapatističnih mlinih; te mline so zapatisti pokvarili, a jih tudi sami popravili; kavo so zapakirali zapatisti, oni so jo označili in odposlali. ...Ta kava ima boljši okus, če jo piješ ob uporu ..."

Zapatistična vojska narodne osvoboditve, Mehika, marec 2017

S temi besedami je Zapatistična vojska narodne osvoboditve oziroma EZLN najavila pričetek kampanje, ki bi s pošiljkami zapatistične kave nudila pomoč organizacijam, ki se borijo proti diskriminaciji in v podporo ljudi, ki se jih preganja zaradi barve kože, kulture, vere, porekla ali zgodovine.

Ameriški urad za carinsko in mejno zaščito Ministrstva za domovinsko varnost je objavil razpisa za dva zida na meji z Mehiko: enega betonskega in drugega prozornega. S severne, ameriške strani morata izgledati estetska, željena višina je 9 metrov, pogreznjena morata biti slaba dva metr av zemljo, da preprečita možnost pozdemnih rovov, onemogočati morata plezanje in vzdržati morata napade s kladivi, sekirami, dleti in podobnim orodjem.

Dvodnevno srečanje finančnih ministrov 20 držav, imenovanih G20, se je končalo s skupno izjavo, v kateri prvič po desetletju ni bilo govora o zavzemanju za prosto trgovino in nasprotovanje protekcionizmu. Prav tako so zaradi nasprotovanja ZDA in Savdske Arabije opustili zavezo za financiranje boja proti podnebnim spremembam, ki ga je vsebovala lanska izjava G20, po dogovoru iz Pariza leta 2015. Le dva dni poprej je za ZDA Trumpova administracija predlagala 31-odstotno zmanjšanje financiranja Agencije za zaščito okolja.

Medtem ko so ministri s finančnimi vajetmi v rokah v nemškem Baden-Badnu tuhtali o usodi sveta, se je nedaleč stran na kurdskem protestu v Frankfurtu zbralo okrog 30.000 udeležnecev. Z gesli so nasprotovali prihajajočemu ustavnemu referendumu v Turčiji ter zahtevali demokracijo in svobodo. Na shodu, ki je minil mirno, je bilo prisotnih veliko simbolov Delavske stranke Kurdistana, protestniki pa so zahtevali izpustitev njenega vodje Abdullaha Öcalana. 

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

nekdo pač mora zaslužit ane, in ta nekdo, ki oddaja, ni čisto naključni nekdo...

ow the money.

Kavo nekih aboridžinov od daleč uporabljaš za to, da domače aboridžine izrivaš iz njihove zemlje, tukaj in zdaj.

Res zanimiv koncept.

sploh ni slab koncept - follow the money, follow the money te ponavadi pripelje naravnost k vroči župci. vedno je tako.
kaj pa je s temi aboridžini in kavo pa ne vem.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness