BritOFF požarov

Aktualno-politična novica
15. 6. 2019 - 12.24
 / BritOFF

Vlada v Hongkongu je ugodila zahtevam protestnikov in za zdaj ustavila sprejemanje spornega zakona o izročanju zločincev kitajski vladi. Po novem zakonu bi lahko zločince v najhujših primerih neposredno brez sodne obravnave izročili Kitajski. Sedaj mora takšno izročitev vedno odobriti sodnik, protestniki pa nov zakon smatrajo kot poskus nadzora prebivalcev Hongkonga s strani oblasti Ljudske Republike Kitajske.

Upravljalci hrvaških hotelov, restavracij in drugih turističnih nastanitev imajo težave s pridobivanjem dovoljšnega števila delavcev. Po njihovem mnenju mora hrvaška vlada povečati število dovolilnic za delavce iz tujine, da lahko turistično sezono izpeljejo do konca. Vlada je v odgovor že povedala, da povečanja števila delavcev iz tujine ne bo in da naj raje zaposlujejo upokojence. Hrvaška javnost je sporočilo sprejela z ogorčenjem, nato pa je vlada napovedala še dodatno 10 % povečanje cestnin na avtocestah, kar turističnih delavcev zagotovo ni pomirilo.

Požar v tovarni izolacijskih materialov Fragmat blizu Cerknice po navedbah državne agencije za okolje ni poslabšal kvalitete zraka v okolici. Požar, ki je izbruhnil včeraj popoldne, je skoraj povsem uničil glavno proizvodno poslopje podjetja. Z Ministrstva za okolje in prostor so po pregledu podatkov iz mobilne postaje za preverjanje kakovosti zraka, ki so jo namestili v bližini, povedali, da ni nobenih sprememb v kvaliteti zraka. Pristojne inšpekcijske službe še poudarjajo, da tip materiala, ki je gorel, nima hujših stranskih učinkov v primeru sežiga, kjub temu pa bodo še naprej merili kakovost okoliških voda in zraka.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.