BrrrrrrrrrritOFF

Aktualno-politična novica
3. 2. 2018 - 11.50
 / BritOFF

Po več kot deseturnih pogajanjih sta uprava Luke Koper in Sindikat žerjavistov sklenila sporazum o umiritvi razmer. V skladu z dogovorom bo uprava umaknila civilni postopek zoper sindikalista in predstavnika delavcev v nadzornem svetu Luke Mladena Jovičića. Prav tako bo v sodelovanju s sindikatom pripravljen akcijski načrt reševanja razmer z zunanjimi izvajalci pristaniških storitev in usklajeni bodo postopki ter elaborati o varnosti pri delu, povezani z delovnimi procesi pri višinskih manipulacijah. V skupni izjavi sta se uprava in sindikat prav tako zavezala k iskanju dogovora okoli novega socialnega sporazuma.

Danladi Umar, predsednik nigerijskega tribunala, zadolženega za korupcijske zadeve, je bil obtožen prejemanja podkupnin. Tamkajšnja komisija za ekonomska in finančna kazniva dejanja Umarja obtožuje, da je zahteval dobrih 22 tisoč evrov podkupnine. Domnevno naj bi bile obtožbe povezane z odločivijo tribunala iz lanskega leta, ko je oprostil predsednika nigerijskega senata Bukolo Sarakija po vseh osemnajstih točkah obtožnice. 

Jutri, v nedeljo, 4. februarja, ob 10.30 bodo v farni cerkvi Marijinega oznanjenja v Tržiču postavili in blagoslovili doprsni kip duhovniku in planinarju Jakobu Aljažu. Maševal bo upokojeni nadškof Alojz Uran. Slednjemu je bil leta 2015 dovoljen povratek v domovino, potem ko je bil tri leta pred tem, po dekretu Kongregacije za škofe v Rimu, prisiljen zapustiti Slovenijo zaradi obtožb o domnevnem očetovstvu.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.