31. 7. 2016 – 16.00

post putinovski britoff

V Kölnu se je danes začelo zborovanje privržencev turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana. Več tisoč nemških Turkov se je zbralo na desnem bregu Rena. Proerdoganovske proteste pa so spremljali tudi antierdoganovski, kar štirje namreč. Enega je organizirala skrajna desnica in enega Kurdi. Namena shoda sta dva, in sicer proti poskusu državnega udara v Turčiji ter za demokracijo, ki jo uteleša veliki Recep. Zbralo se je 20.000 ljudi.

Poljska vlada se ni uklonila pritisku iz Bruslja in nadaljuje s pravosodno reformo. Predsednik Andrzej Duda je podpisal novelo zakona o reformi ustavnega sodišča, so v soboto zvečer sporočili iz urada predsednika države. Reforma med drugim predvideva, da lahko ustavno sodišče razsodbe sprejme samo z dvotretjinsko večino, postopki pred ustavnim sodiščem pa se ne morejo začeti takoj, pač pa šele po šestih mesecih od vložitve zahteve in to po kronološkem zaporedju.Medtem je v okviru zadnjega dne svojega petdnevnega obiska Poljske  papež Frančišek danes pod močnim soncem za več kot 2,5 milijona vernikov vodil mašo na prostem.

Jemenska vlada je danes sprejela mirovni dogovor, ki so ga za končanje več kot leto dni trajajoče konflikta v državi predlagali Združeni narodi. Jemenske uporniške skupine se na predlagani mirovni dogovor še niso odzvale.

 

 

 

Dodaj komentar

Komentiraj