Protestni BritOFF

Aktualno-politična novica
17. 3. 2018 - 17.00
 / BritOFF

Več 10.000 protestnikov je v večih španskih mestih protestiralo proti pokojninski politiki španske vlade premierja Mariana Rajoya. Upokojenci od vlade zahevajo zvišanje pokojnin, ki bi po njihovem mnenju morale biti usklajene z inflacijo. Le ta je na letni ravni znašala 2 odstotka, medtem ko so se pokojnine na letni ravni dvignile le za 0,25 odstotka. To ni prvi protest španskih upokojencev ki so se na ulicah znašli že februarja. Premier Mariano Rajoy je sicer podpornik zasebnih pokojninskih skladov, zato je upokojence pozval naj začnejo vlagati v te sklade. Napovedal je še, da se bodo najnižje pokojnine dvignile in opozoril, da Španija na leto upokojencem izplača 139 milijard evrov oziroma 29 odstotkov vseh javnih izdatkov.

Protestirali so tudi v Grčiji. Več tisoč ljudi je na ulicah Aten protestiralo proti dogovoru Turčije in Evropske Unije glede omejevanja migracij, ki je bil podpisan marca leta 2016. Ta protest je le uvertura v večji protest, ki se bo zgodil 21. marca, to je na svetovni dan boja proti rasni diskriminaciji. Protestniki so bili kritični do vseh sporazumov Evropske unije o vračilu migrantov v tako imenovane varne države. Nekaj ur pred začetkom protesta je grška policija sicer sporočila, da so v bližini otoka Agathonisi v Egejskem morju našli trupla najmanj 15 migrantov, ki so bili na poti iz Turčije v Grčijo.

Sirske vladne sile so zavzele mesti Kafr Batna in Sabqa v Vzhodni Guti, ki sta bili pred tem pod nadzorom upornikov. Sirske vladne sile s podporo ruskih bombnikov so tako od 18. februarja, ko so pričele z napadi, zavzele več kot 80 odstotkov enklave. Različne uporniške skupine naj bi tako pod nadzorom imele le še na tri manjša in med seboj ločena območja. Iz Vzhodne Gute je sicer po poročanju Sirskega observatorija za človekove pravice v zadnjih treh dneh zbežalo več kot 40.000 civilistov. 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

o problemu migrantov pa v SLO ne bi radi govorili a ne?
hahahhaha. ne to pa ne.

evo vam linke:
1.
http://www.ekathimerini.com/226711/article/ekathimerini/news/more-than-5...
2.
http://en.protothema.gr/nearly-1000-refugeesimmigrants-arrive-in-greek-i...
3.
http://www.naftemporiki.gr/story/1310527/german-paper-roughly-2000-turks...

hja - temu se reče hipokrizija. vsi bi keš od evrope - a nihče ne bi idejo multikulturne evrope. če se migrantska kriza ne bo rešila s strani dogovora vseh držav članic EU - bo tudi EU slej ko prej razpadla. ne moreš govorit o multitudi kulturnih dediščin znotraj evrope - istočasno pa migrante iz vojnih območij zapirat v taborišča in jih odrinjat na robe mest, ter jih zaničevat ker ne delijo ideje kapitalizma, zahodnjaške kulture in potrošništva ter pop kulturne lobotomije.
hja - skregano z logiko a ne?

al pa govorit in s prstom kazat na PUTINA, kot da je ta človek črna ovca za vse probleme ki so nastali v evropi v preteklih desetletjih. hahahhaha. to je debilno.
bu bu bu bu bu ... rusi so vsega krivi a ne? hahahahha.
ja zdej kao niso več teroristi, zdej so rusi, potem bodo moški, potem bodo ženske, potem bo mladina in razgrajači ... potem bodo opice vsega krive, pa potem bodo čarovnice vsega krive, pa še pedri pa lezbijke ... pa vsi bodo krivi a ne?
dejmo samo se pizdit u 3 pm, pa se bomo vsi bolš počutl a ne?
hahahahah.
cici mici ja.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.