Skalca pod Britoffom

Aktualno-politična novica
9. 10. 2020 - 10.05
 / BritOFF

Deseta:

Dobro jutro in lepo pozdravljeni v drugem jutranjem BritOFFu. Že kar pregovorno slabo leto 2020 je postalo še malo slabše. Zapira se legendarni ljubljanski pub Pod skalco. Priljubljena destinacija v neposredni bližini Križank je z ugodnimi cenami pijač, dolgim obratovalnim časom in lastnim fast foodom privabljala ljudi z vseh vetrov. Od profesorjev in dijakov, ki so špricali pouk, pa do nočnih ptic in mladih vandalov, ki so se znašali nad okoliškimi cvetličnimi lonci. »Skalca«, kot jo ljubkovalno imenujemo Ljubljančani, tako po 16 letih dokončno zapira svoja vrata. 

Kot razlog za zaprtje puba navajajo ostre ukrepe vlade za boj proti novemu koronavirusu. Pandemija, ki je povzročila več kot 5-odstotni padec slovenskega BDP-ja, še naprej meče dolgo senco na slovensko gospodarstvo. Svežnji državne pomoči podjetjem in posameznikom, ki presegajo 6 milijard evrov, pa – kot kaže – »Skalci« niso mogli pomagati. 

Sedem mesecev boja in praznih miz je tako tudi za slovito »Skalco« predstavljalo pretrd oreh. Glede na razmah novega koronavirusa v zadnjih dneh pa lahko le trepetaje čakamo, kateri od legendarnih establishmentov bo naslednji plačal ultimativni davek. No, vsaj prebivalci najlepše ulice v Ljubljani bodo lahko mirno spali. 

 

Osma:

Moldavija ima dve vladi, obe trdita, da sta legitimni
 / 14. 6. 2019
Medtem ko je notranji minister Aleš Hojs predstavil nove ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa, je centralna volilna komisija Bosne in Hercegovine stranki Zedinjena srpska prepovedala kandidirati na lokalnih volitvah. Slovenija se je izognila diplomatskemu sporu z Japonsko, saj japonske češnje ob Večni poti, ki jih je pomagala zasaditi princesa Sajako, ostajajo. Medtem pa se zaostruje spor med Moldavijo in Pridnestrom, paradržavo znotraj moldavijskega teritorija.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness