ZANU-BritOFF

Aktualno-politična novica
18. 11. 2017 - 13.00
 / BritOFF

V Harareju, prestolnici Zimbabveja, poteka shod v podporo vojaškemu udaru, ki ga je v sredo izvedla tamkajšnja vojska. Podporniki vojske na ulicah pozivajo predsednika Roberta Mugabeja k odstopu, ki bi pomenil konec njegovi 37-letni vladavini v južnoafriški državi. Več o dogajanju v Zimbabveju lahko slišite/preberete v petkovem Kultivatorju, imenovanim Konec pisanim suknjičem.

V Kamerunu, kjer Paul Biya predsednikuje 35 let, so pogorela štiri nadstropja tamkajšnjega parlamenta. Največja opozicijska stranka (18 sedežev v 148-članskem parlamentu), Socialdemokratska fronta, je sporočila, da je v požaru izgubila dokumente zadnjih 22-ih let. Po besedah vladnega predstavnika za odnose z javnostmi požar ni bil podtaknjen, delo na preostalih treh nadstropjih pa se bo nadaljevalo v kratkem.

Saudova Arabija je odpoklicala veleposlanika iz Nemčije zaradi komentarjev tamkajšnjega ministra za zunanje zadeve Sigmarja Gabriela, ki je, po sestanku z libanonskim kolegom Gebranom Basilom, novinarjem povedal, da "Evropa ne more tolerirati avanturizma, ki se je razširil tam." Saudijci so izjavo interpretirali kot namenjeno njim, potem ko je libanonski premier Saad al-Hariri. domnevno pod pritiski kraljevine, napovedal odstop s položaja. Slednji se po daljšem obisku na arabskem polotoku, trenutno mudi v Parizu. Domov naj bi se vrnil do srede.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness