Zaposleni v turizmu odkorakali od pogajanj z delodajalci

Aktualno-politična novica
21. 6. 2017 - 10.05
 / BritOFF

8.05

Belgijskim varnostnim silam je sinoči uspelo preprečiti teroristični napad na eni od centralnih postaj podzemne železnice. Poskus napada se je po poročanju belgijskih nacionalnih medijev izjalovil, saj je samomorilskemu napadalcu uspela le delna detonacija eksploziva, ki pa je vzbudila pozornost vojakov. Ti so ga na mestu “nevtralizirali”, kot se je izrazil predstavnik oblasti. Drugih žrtev poskusa napada ni bilo.

Več deset mrtvih in na ducate ranjenih pa je rezultat obstreljevanj med sovražnimi milicami na severovzhodu Srednjeafriške republike le dan po podpisu sporazuma o prekinitvi ognja, ki naj bi obnovil politični dialog med sovražnimi stranmi. Država je zaradi verskih prepričanj destabilizarana od leta 2013, tokratni sporazum pa očitno enako neučinkovit kot vsi dosedanji.

Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije je zapustil sestanek s predstavniki delodajalcev, na katerem naj bi oblikovali izhodišča za novo kolektivno pogodbo in se dogovorili o višin regesa. "Posmehovanje in popolnoma neprimeren odnos nekaterih članov pogajalske skupine delodajalcev je že na začetku pokazal na neuspeh pogajanj ter dejstvo, da so vsi argumenti zastonj obrazloženi," je poudarila generalna sekretarka sindikata Karmen Leban. Pričakuje, da bo vrsto nepravilnosti odpravila država, tudi kot 45-odstotni lastnik turistični kapacitet v državi in ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška pozvala k ukrepanju. Vsled nepripravljenosti delodajalcev za tvoren dialog so se v sindikatu odločili še, da bodo redno obveščali inšpektorat za delo o kršitvah delovnega časa, kazensko ovadili vse direktorje, ki kršijo zakon in kolektivno pogodbo, ter 1. julija z letaki začeli obveščati slovensko in tujo javnost o položaju slovenskih turističnih delavcev.

10.05

Pravkar prebujenim dobro jutro, vsem preostalim pa lep pozdrav v “Že videnem, že slišanem BritOffu”, v katerem z recikliranjem starih vesti osvetljujemo aktualne.

S koncem tedna bodo vaši podtaknjenci prepuščeni prostočasju in obdobju primerno vas k pozornosti kličejo moralisti in zaslužkarji. Prvi s študijo objavljeno v strokovni reviji o debelosti opozarjajo na povečan rizik za razvoj prekomerne teže pri tistih otrocih, ki v televizijske sprejemnike bolščijo kar v spalnici, drugi mamijo k pozornosti z ustvarjanjem televizijskih interaktivnih vsebin za otroke. Bojda bodo z novim načinom predvajanja otroci kar sami režirali vsebine Netfixa.

Pred slabim stoletjem pa so še šteli, prizor za prizorom, in opozarjali na gorje, ki ga to utegne vzpodbuditi. Nekaj satitstike ponudi duhovnik in poslanec na češkoslovaškem. Objavljeno mrzlega 17. decembra v Jugoslovanu:

“Kaj vse vidijo otroci v kinu

Na Češkem so te dni razpravljali v parlamentu o novem kazenskem zakonu za mlade ljudi. Za besedo se je oglasil tudi duhovnik in poslanec Stašek, član češkoslovaške ljudske stranke. Ta je govoril največ o slabih posledicah kina na mlade ljudi. Iz švicarske statistike je povedal te-le številke: Na 95 srednjih šolah v Švici študira okoli 8800 učencev, od teh pa jih 2450 redno obiskuje kino. V enem samem letu pa so ti otroci videli na platnu: 1114 krvavih pretepov, 1286 rodbinskih prepirov, 350 slučajev najbolj divje pijanosti, 120 prešustev, 10.515 ropov, 1179 tatvin, 1071 požigov, 765 samomorov in 1225 detektivnih zgodb.

To, kar gledajo otroci v švicarskih kinematografih na platnu, to gledajo tudi pri nas. Kultura!”

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness