Janševa garda 2

Mnenje, kolumna ali komentar
20. 1. 2016 - 16.00

Preko migrantskega vala prihaja v Evropi do intenztivnega trka dveh različnih kultur, poleg klasičnih spopadov za ozemlje ali strateške dobrine pa prihaja tudi do terorističnih akcij in poskusa ekspanzije radikalne islamske ideologije, so v za tovrstne reči Strokovnemu svetu Slovenske demokratske stranke zapisali ob včerajšnji predstavitvi dokumenta, v katerem analizirajo varnostno situacijo v luči migrantske krize in predlagajo ustanovitev Nacionalne garde. Kot so si sicer to zamislili v SDS, bodo pripadniki te Nacionalne garde med 18 in 35 let stari prostovoljci in prostovoljke, ki bodo iz domoljubnih vzgibov ter pripravljenosti za zavarovanje teritorija in prebivalcev Slovenije pristopili k usposabljanju in opravljanju vojaške službe. Skupaj naj bi jih bilo 25.000, sama garda pa naj bi bila kot pehotne enote organizirana po regionalnem principu in neposredno podrejena najvišjemu vojaškemu organu v Slovenski vojski.

Da gre sicer predvsem za prvo resno predvolilno obljubo SDS, kar bi le znalo pomeniti, da je labodji spev vlade in koalicije Mira Cerarja res blizu, je na tiskovni konferenci brez dlake na jeziku priznal poslanec Žan Mahnič, ki je za obrambno-varnostna vprašanja strokoven že po parlamentarni opoziciji namenjeni funkciji predsednika aktualnega državnozborskega odbora za obrambo. Kot je povedal dobesedno, želijo o predlogu za vzpostavitev Nacional-domoljubne garde odpreti širšo razpravo, a ga bodo v Državnem zboru na takšen ali drugače način v sprejem predlagali Vladi, ki se sinoči prav na tem odboru za obrambo za podelitev dodatnih civilno-represivnih policijskih pooblastil v skladu z nazadnje po hitrem postopku sprejeto, a nedorečeno dopolnitvijo Zakona o obrambi še ni odločila, čeprav je obrambna ministrica Andreja Katič priznala, da se na aktivacijo vojske v Vladi pripravljajo.

Odziv aktualne obrambne ministrice na predlog Strokovnega sveta SDS o vzpostavitvi garde, pravzaprav pa legalizaciji že obstoječih paravojaških formacij SDS, ki sta ga ob že omenjenemu Žanu Mahniču pred javnostjo zagovarjala še od Nove Slovenije vse bolj odtujeni Aleš Hojs kot predsednik Odbora za obrambo in Božo Predalič kot predsednik Odbora za notranje zadeve Strokovnega sveta SDS, je bil predvidljivo diplomatski. Kakršnihkoli že konkretnih načrtov v zvezi z aktivacijo pripadnikov Slovenske vojske za obvladovanje begunskih tokov v prihodnje ni razkrila, je pa dodala, da pozdravlja vsako pobudo, ki bi izboljšala položaj Slovenske vojske, a da bi bilo potrebno najprej več sredstev zagotoviti že za obstoječe vojakinje in vojake.

Predlagana vzpostavitev nacional-domoljubne garde Strokovnega sveta SDS, ki nedvomno bo del predvolilnega programa SDS za naslednje parlamentarne volitve, sicer sodi v paket ukrepov za takojšnjo pripravo ustrezne zakonodaje, ki bo omogočala organizirano vključevanje državljanov v strukture, ki lahko sodelujejo pri zagotavljanju javnega reda in miru ter varovanja premoženja. Z Nacionalno gardo pa želijo predlagatelji zagotoviti zadostno število usposobljene vojaške sile za zavarovanje zunanjih meja, pomoči pri velikih elementarnih in drugih nesrečah ter  za okrepitev profesionalnih sil Slovenske vojske v primeru vojaškega konflikta. Mnenje predlagateljev vzpostavitve te nacionalne garde z bolj policijskimi kot vojaškimi pooblastili je, da sta domača policija in vojska kadrovsko in materialno na najnižji stopnji opremljenosti in finančne podpore od osamosvojitve naprej in da kot taki že malo večjega migrantskega vala in neredov, kot da jih je po izkušnjah iz tujine upravičeno pričakovati, nista zmožni obvladati.

Po mnenju varnostno-represivnih strokovnjakov SDS v Republiki Sloveniji obstaja realna nevarnost razpada varostnega sistema, kar da lahko v skrajnem primeru pripelje do kaosa in posledično tudi do samoorganiziranja državljanov, k čemer pa si v vsakdanji politični praksi še najbolj prizadevajo prav pobudniki Nacionalne garde in stranka SDS. Toda Janez Janša, njen očitno še kar nekaj časa nezamenljivi predsednik, je kot nekoč obramni minister v vladi dr. Janeza Drnovška svojo, Janševo  gardo pravzaprav že imel, saj so ga dan in noč varovali takrat še mlečnozobi pripadniki posebne enote MORS, od katerih so nekateri do dandanes ostali njegovi zvesti pribočniki. Toda tako to gre. V času prve Janševe garde so se tako na njegovem ministrstvu za obrambo kot na takrat še Bavčarjevem notranjem ministrstvu pripadniki posebnih enot vojske in policije čisto zares pripravljali na medsebojni spopad ter na možnost vojaškega udara. In tudi z morebitno vzpostavitvijo druge Janševe garde bo šlo ponovno za to, saj kot pravijo njegovi največji oboževalci, problem sploh niso begunci in migranti. Res pravi problem so namreč za bodoče gardiste ponovno kar antislovenci.

ODPOVED: Tudi za tokratni N-euro moment sem s predlogom SDS za vzpostavitev druge Janševe garde v zobeh poskrbel Tomaž  Z.   

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Če pomislimo na Omanovo izjavo, da je ob slovenski osamosvojitvi končno zmagala prava slovenska vojska, ki pomeni nadaljevanje vaških straž in domobranske vojaške milice, potem bomo z nacionalgardisti zdaj dobili prave slovenske domobrance in ti bodo očitno skrbeli za obračunavanje z resničnimi in namišljenimi sovražniki Resnice slovenske pravoverne klerofašistične desnice. Domobranska milica že tehta o metodah in sredstvih. V igri so deportacije protislovenskih elementov, izsiljevanje priznanj z ricinusovim oljem, ograditev Primorske z bodečo žico, ruralizacija mestnih središč, žganje krivovercev na grmadi in prisilno oplojevanje tujerodnih elementov s slovenskim semenom. Žan Mahnič bo v Stožicah prisegel Orbanu, Janša bo predpisal obseg slovenske lobanje.

mene ne bo zravn desničarskih vojn!

Različne "garde", ki že dolgo širijo strah in trepet med prebivalci in prebivalkami zlovenskih gozdov, polj, pašnikov in travnikov - zajčki, vepri in koruza so bili vedno prvi na jedilniku - se preprosto združujejo v nekaj,kar ima seveda v osnovi namen, ki ga je zgoraj opisal že..ekhm.."zajček". Takole pa bodo zlovenski otroci tistega lepega dne, vsako jutro, v svoji učilnicah, pozdravili svoje učitelje: "Za slovenijo, za SDG, za slovensko domobransko..eee..domoljubno gardo, z janezom naprej!!"

ZA DOMOVINO, SPREMNI..ee..V PRIPRAVLJENOSTI!!

NA JURIŠ!

baje tudi iluminati sedelujejo z janezom... strah in paranoja sta upravičena

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.