OFF razjarjenih pravoslavcev

Aktualno-politična novica
30. 12. 2014 - 14.00
 / OFF

Današnje novice začenjamo v Rusiji, kjer je bil na tri leta in pol pogojne zaporne kazni zaradi poneverbe obsojen eden glavnih kritikov Putinovega režima, odvetnik in bloger Aleksej Navalni. Brat obsojenca Oleg je bil obsojen za isti čas, z razliko, da sam ni prejel privilegija pogojnosti. Obsojenca naj bi zakrivila poneverbo sedemindvajsetih milijonov rubljev, medtem ko sta opravljala dostave za podjetje Yves Rocher. Tožilstvo je zahtevalo deset let zaporne kazni.

Nadaljujemo v Ukrajini. Mednarodni denarni sklad je napovedal, da namerava osmega januarja v Kijev prispeti misija, ki bo nadaljevala pogovore o izvajanju programov gospodarske reforme Ukrajine. IMF je namreč Ukrajini aprila obljubil sedemnajst milijard dolarjev pomoči, od katerih je le-ta zaenkrat prejela le 4,55 milijard. Nadaljevanje tako imenovane pomoči bo potekalo v skladu z uveljavljanjem gospodarskih reform države prosilke. Misija naj bi te reforme dodatno spodbudila. K nadaljevanju pomoči je pozval ruski predsednik Vladimir Putin. Rusija medtem namerava s prejšnji mesec dogovorjenimi ugodnimi energetskimi dobavami nadalje pomagati Ukrajini. Omenimo, da je Ukrajina v tem letu zabeležila padec sedem in pol odsotkov BDP-ja. Nova pogajanja o umiritvi spopadov v Ukrajini se bodo nadaljevala 15. januarja pod budnima očesoma nemške kanclerke Merklove in francoskega predsednika Hollanda.

Selimo se na Bližnji vzhod. Arabska delegacija varnostnega sveta Združenih narodov, ki jo predstavlja Jordanka Dina Kawar, se strinja s predlogom spremembe osnutka resolucije o Palestini, podanim s strani vodstva okupirane države. Po njem bi Vzhodni Jeruzalem postal prestolnica Palestine, ustavile pa bi se tudi gradnje izraelskih naselbin in bili izpuščeni palestinski zaporniki. Ukrepi bi temeljili na mejah, ki so obstajale pred izraelsko prisvojitvijo Zahodnega brega, Vzhodnega Jeruzalema in Gaze v letu 1967. S spremembami se seveda kot ponavadi ne strinjajo Združene države Amerike in Izrael. V podporo suverenosti Palestine se je pred dvema tednoma po priznanjih s strani več evropskih držav izrekel tudi Evropski parlament.

Pred egiptovskima ambasadama v Londonu in Haagu so se protestno zbrali novinarji Al Jazeere in drugih medijskih hiš. Ti z zalepljenimi usti in v lisicah od egiptovskih oblasti zahtevajo nemudno izpustitev treh novinarjev Al Jazeere, ki so bili aretirani pred letom dni z obtožbami, da so širili lažne informacije v korist Muslimanske bratovščine odstavljenega egiptovskega predsednika Mursija. Novinarji so ostro zanikali svojo vpletenost, saj naj bi le poročali o aktualnem dogajanju, kot so ga videli, vendar so bili junija letos kljub temu obsojeni na 7 do 10 let zaporne kazni.

Al Jazeeri je bila pred dobrim tednom tudi odvzeta licenca za oddajanje kanala Mubasher Misr. Uradni razlog za to odločitev naj bi bilo širjenje strahu, neuradno pa gre za poskuse preprečevanja poročanja o demonstracijah Muslimanske bratovščine v Egiptu. V četrtek naj bi se začela sodna preiskava o upravičenosti obsodb, ki bi lahko pripeljala do ponovnega sojenja novinarjem, Al Jazeera pa je napovedala, da z oddajanjem svojega televizijskega kanala ne bo nadaljevala, dokler ne bo od Egipta pridobila vseh potrebnih dovoljenj.

Novice s tujih dežel zaključujemo z moralnim podukom našim dobrosrčnim in telesno čistim poslušalcem. Srbska pravoslavna cerkev v Črni gori je na vse v greh padle državne institucije naslovila zahtevo, da le-te prenehajo z agresivno homoseksualno propagando. To, da se moški opolzko dotika sodomita, da se dama ljubkuje s hotnico, da je penis vstavljen v anus istega spola in nazadnje, da se nožice škarjajo, je namreč neizmeren greh ter najvišji izraz sovraštva do tistega najsvetejšega - rojstva. Kot je vedel že sveti Avguštin, tovrstne kopulacije svojega smotra ne najdejo v zveličanju novega življenja, temveč v golem umazanem užitku. Dame in možje, ki se tovrstnih praks udeležujejo, tako niso dame in možje, temveč hotnice in sodomiti.

Zaključujemo s slovenskimi novicami. V Kopru poteka protestni shod nekdanjih delavcev Stavbenika. Tem je bilo ob stečaju podjeta novembra leta 2012 s strani stečajnega upravitelja Valterja Stepana odobreno izplačilo 1,26 milijona evrov. Več kot sto delavcev, ki so s propadom podjetja izgubili službo, od takrat ni prejelo nič. Medtem se stečajna masa vztrajno zmanjšuje - v času do letošnjega septembra je padla za šeststo tisoč evrov.  

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness