POROČILA za petek, 9. maja 1969

Aktualno-politična novica
9. 5. 2014 - 14.00
 / OFF

Danes praznujemo dan zmage nad okupatorjem. Štiriindvajset let mineva od kar so v Ljubljano vkorakale partizanske čete. V poklon vsem borkam in borcem bo jutri potekal tradicionalni pohod po Poteh partizanske Ljubljane. Študentje, ki so se pohoda udeležili organizirano se se zbrali na prvi kontrolni točki v krajevni skupnosti Ljubljana-Vič ob osmi uri zjutraj.

Rektor zagrebške Univerze dr. Ivan Supek je včeraj otvoril majski festival študentskih gledališč Jugoslavije, že 23. po vrsti. V konkurenčni skupini bo nastopilo deset gledališč, v informativni pa štiri. Istočasno bodo potekale še spremne manifestacije, ki bodo: razstava del študentov Akademije za likovno umetnost v Zagrebu, razstava karikatur, pregled študentskega amaterskega filma in razgovori o festivalskih predstavah. Festival bo trajal do 13. maja.

Za torek 20. maja ob 9h je predvidena seja predsvedstva republiške konference Zveze mladine SLovenije. Razpravljalo se bo o aktivnostih mladine in Zveze mladine pri skuščinskih volitvah, odnosu do revije "Problemi", o dijaških domovih in še o nekaterih drugih ravneh.

V petek, 23.maja 1969 bo ob 17h na oddelku matematika-fizika, fakultete za naravoslovje in tehnologije 4.redna seja pedagoško znanstvenega sveta. Govorili bodo o reorganizaciji oddelka in izvolili funkcionarje oddelka, ter člane komisij za študijsko leto 1969/70.

V Oslu bo med 4. in 9. avgustom potekala konferenca v organizaciji Norveške nacionalne komisije za UNESCO, ki bo obravnavala temo prisostvovanja študentov pri upravljanju univerze. Zveza študentov Jugoslavije bo tja poslala enega predstavnika. Kdor je zainteresiran mora najkasneje do 5. junija na naslov Trg revolucije 1 poslati študijo v angleškem jeziku na eno izmed naštetih tem:

1. Študijska struktura s stališča administracije predavateljev in študentov.

2. Organizacijska struktura univerz s stališča administracije profesorjev in študentov

3. Odnosi med univerzami in vladnimi ustanovami

4. Študentski standard in upravljanje študentov v objektih standarda

Izvršni odbor študentske skupnosti obvešča vse specializirane organizacije, da sklicuje sestanek v zvezi z dotacijami za leto 1969. Sestanek bo 20.5. ob 17h v prostorih Izvršnega odbora. Govorili bodo predvsem o rebalansu proračuna. Prosimo vse organizacije, da na sestanek pošljejo svojega predstavnika.

Akademska šola "ŠOLT" prireja tečaj za voznike motornih vozil. Tečanina za študente je 35.-din, za neštudente pa 50.- din. Prijave sprejema Akademska avto šola, Trg revolucije, v ponedeljek, sredo in petek med 12 in 16 h. Ker je tečajnina precej nizka, vam priporočamo, da se prijavite.

Danes ob 20. uri bo v Lutkovnem gledališču slavnostna predstava v počastitev 20. obletnice obstoja in dela gledališča. Na ta svečani večer bodo premierno uprizorili predstavo Tigrček Peter poljske avtorice Hane Januszewske.

Obveščamo vas, da je v dispanzerju za zdravstveno varstvo študentov odprta ginekološko-profilaktična delavnica, ki jo vodi dr. Teknavčič. Odprta je vsak torek in četrtek od 12:30 do 14:30. Prijaviti se morate za en teden vnaprej.

 

Filmski spored za naslednji teden:

V kinu KOMUNA bo danes premiera prvega slovenskega barvnega filma SEDMINA v režiji Matjaža Klopčiča. Film se bo vrtel še cel naslednji teden.

V KRIŽANKAH bo v ponedeljek in torek na sporedu ameriški barvni film RAZPAD RIMSKEGA CESARSTVA, v sredo in četrtek pa italijansko-francoska satirična komedija GOSPE IN GOSPODJE. Danes vrtijo HAZARDERJA.

V kinu UNION se bo danes ter v ponedeljek in torek še naprej vrtel ameriški kriminalni film SAMA V TEMI, v sredo pa ga bo nadomestil francoski film OBREKOVANJE v režiji Andre-ja Cayotta.

V SLOGI se licenca izteka vesternu CENA MAŠČEVANJA. V sredo ga bo zamenjal ameriški barvni film V VRTINCU, v režiji Victorja Fleminga.

V ŠIŠKO v sredo prihaja ameriški vohunski film POGREB V BERLINU.

 

 

Na včerajšnjih konstitutivnih sejah so se sestali vsi štirje novo izvoljeni zbori Republiške skupščine. To so Gospodarski, Prosvetno-Kulturni, Socialno-zdravstveni in Organizacijsko-politični. Verifikacijske komisije so ugotovile, da proti nobenemu kandidatu ne obstajajo zadržki, ki bi lahko ovirali njegovo imenovanje v poslanca skupščine. Za tem so bili mandati vsem poslancem potrjeni soglasno.

Sestala se je že tudi Skupščinska komisija za volitve in imenovanja, ki je pripravila kadrovske rešitve za vodilne funkcionarje republiške skupščine novega sklica. Člani komisije so sprejeli predlog Republiške konference Socialistične zveze delovnega ljudstva, da naj v novi mandatni dobi skupščini še naprej predseduje Sergej Kraigher. Sestavo novega Izvršnega sveta skupščine so ponovno zaupali Stanetu Kavčiču.

V skupščino SRS so bili izvoljeni tudi trije študentski kandidati in sicer: Marjan Hruševar, študent petega letnika medicinske fakultete v Socialno-zdravstveni zbor, Dunja Obersnel, študentka četrtega letnika medicinske fakultete, prav tako v Socialno-zdravstveni zbor in Boris Dolničar, študent drugega letnika VŠSPN v Kulturno-prosvetni zbor. Čestitamo!

Njihove programe si lahko preberete v zadnji, trinajsti, izdaji študentskega lista Tribuna. Tokratna številka ima tudi posebno prilogo »Kmečka Tribuna«, ki obravnava tematiko izključenosti kmečkega prebivalstva iz političnega odločanja in neskladnost takega stanja s ciljem socialistične družbe. Kdor je še nima, lahko aktualno številko Tribune za 1,5 Ndin dobi na njenem uredništvu, na Trgu revolucije 1.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

študijska struktura = struktura molekule
organizacijska struktura univerze = geometrijsko telo piramide
odnosi med univerzami in vladnimi ustanovami so do nadaljnega neprebojni
študentski standard sledi rasti*navzgor*
rektor zagrebše univerze ponovno poudari pomen Motovuna in Grožnjana za nadaljno cvetenje umetnosti in kulture na Hrvaškem
Zagreb do nadaljnega postane zaselek*
zakaj pa bi zaprli kino Mojca? tam se vendar osnovnošolci prvič poljubljajo ob gledanju risank....
hohohoohohohohoh

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness