Kakšno strategijo naj ubere zdravstvo za izhod iz krize?

Aktualno-politična novica
23. 4. 2014 - 17.00
 / OFFsajd

Pred dvema mesecema so vodilne zdravniške institucije objavile dokument v katerem opredeljujejo strateške usmeritve slovenskega zdravstva za izhod iz krize. Zdravniška zbornica Slovenije, Slovensko zdravniško društvo, sindikat Fides in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije so pripravili več konkretnih predlogov. Sredstva za zdravstvo bi povišali na plečih zasebnikov – torej uporabnikov, ki bi v zdravstveno blagajno prispevali kot samoplačniki, želijo povečati konkurenčnost ter hkrati ukiniti koncesionarje. Plačni sistem bi spremenili v smer ekskluzivnih in neeksluzivnih pogodb.

Predlagane spremembe so sprožile ogorčen odziv Koalicije za ohranitev javnega zdravja, ki jo sestavljajo sindikati, nekaj neparlamentarnih – predvsem vstajniških strank in organizacije oziroma združenja, ki se zavzemajo za javno zdravstvo.

Pogovarjali smo se s predstavnikom sindikata Fides, Bojanom Popovičem, ki tam opravlja funkcijo pravnega svetovalca ter Nevenko Lekše iz že omenjene koalicije.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness