Nespodobno vabilo

Oddaja
24. 6. 2020 - 17.00
 / OFFsajd

Sindikalistka Ana Jakopič, sekretarka Sindikata državnih organov Slovenije, krajše SDOS, je 16. junija dobila vabilo na zagovor pred redno oziroma izredno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. Ta je potekal v ponedeljek v odvetniški pisarni Golob, ki deluje po pooblastilu predsednika sindikata Frančiška Verka. Zagovor se je odvil v ponedeljek, Jakopič pa v kratkem pričakuje razgovor. Predlagatelj njene odpovedi je Verk, med navedenimi razlogi pa piše, da je delavka: kršila pogodbeno ali drugo obveznost iz delovnega razmerja in da ima kršitev vse znake kaznivega dejanja, da je naklepoma ali iz hude malomarnosti huje kršila pogodbene ali druge obveznosti iz delovnega razmerja in da ne dosega pričakovanih delovnih rezultatov, saj dela ne opravlja pravočasno, strokovno in kvalitetno.

Svetlana Makarovič
 / 23. 10. 2018

Izjava

Verk odgovarja na očitke. 

Izjava

Odnosi med Verkom in Jakopič so že dolgo napeti, slednja pa o zagovoru pravi, da se poskuša …  
Izjava

Verk Jakopič očita, da zaradi številnih zadolžitev ni zmožna ustrezno opravljati dolžnosti, ki jih zahteva njena zaposlitev pri sindikatu.

Izjava

Jakopič je ena najaktivnejših sindikalistk pri nas. Po Verkovem mnenju preveč aktivna. Mestoma celo do stopnje, ko sam meni, da prihaja do resnih interesnih konfliktov.

Inšpektorat za delo v trenutnem stanju je samo kozmetika
 / 5. 7. 2017

Izjava

Verk sam priznava, da Jakopič verjetno uživa podporo navadnih članov sindikata, ki cenijo njeno delo, zaradi česar slednja tudi pravi, da si sindikat ni upal s predlogom o razrešitvi pred skupščino, ki jo je imenovala.

Izjava

Jakopič je v minulih dneh dobila veliko podpore delavcev in nekaterih preostalih sindikalistov. V času, ko so in še bodo delavske pravice na hudi preizkušnji, vidi razdor v sindikalnem gibanju.

Izjava

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.