Republika Srbska proti medijem

Aktualno-politična novica
30. 12. 2014 - 17.01
 / OFFsajd

Včeraj ob osmi jutranji uri je v prostore medijske hiše Klix.ba vdrla policija. Iskali so sporne posnetke premierke Republike Srbske Željke Cvijanović, ki so bili pridobljeni z nedovoljenim snemanjem. Zasegli so trde diske na računalnikih, USB ključke in ostale nosilce informacij. Racija se je zgodila isti dan, ko je tožilstvo zasedla nova vrhovna tožilka Dalida Burzić.

Kako deluje politični vrh v Bosni in Hercegovini ponazarja zvočni posnetek, ki so ga po nalogu specializiranega tožilstva med včerajšnjo racijo policisti iskali v redakciji portala Klix.ba. V njem se predsednica vlade Republike Srbske Željka Cvijanović, najverjetneje v pogovoru s sodelavko, pohvali kako so za zagotovitev parlamentarne večine v Narodni skupščini Republike Srbske poleg dveh “papkov”, za vsak slučaj, če prva zatajita, podkupili še dva člana skupščine.

O dogodku, stanju medijev v Bosni in Hercegovini in svobodi medijev se pogovarjamo z Edito Gorinjac, urednico na zgoraj omenjenem portalu, in Elviro Jukić, članico Balkanske mreže raziskovalnega novinarstva.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.