Whistleblowing in Europe

Oddaja

V prostorih Pravne fakultete Univerze v Ljubljani potekala predstavitev mednarodnega poročila Whistleblowing in Europe. Poročilo, ki ga je pripravila organizacija Transparency International, predstavlja skupno oceno primernosti zakonodajnega okvira za zaščito žvižgačev oziroma prijaviteljev v državah Evropske unije. Kako torej države na zakonodajni ravni varujejo tiste posameznike, ki so se pripravljeni izpostaviti, da lahko razkrijejo neprimerne in koruptivne prakse javnih uslužbencev, podjetij, tajnih služb ali pa kar držav samih? In kako kaže besedam na papirju v praksi? Kaj imajo, ne le na ta dan, skupnega spletni portal WikiLeks, hektivistična skupina Anonymous, prijavitelji ali žvigači in raziskovalni novinarji?  

Glavne ugotovitve poročila je predstavil generalni sekretar Društva Integriteta – Transparency International Slovenia, Vid Doria. Na predstavitvi je sodeloval tudi Bečir Kečanović, pomočnik predsednika za preprečevanje korupcije.

Sogovorniki so še predsednik Društva novinarjev Slovenije Matija Stepišnik, predstavnik Transparency International Mark Worth in uradni predstavnik spletnega portala WikiLeaks, Kristinn Hrafnsson.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.