RŠ logotip bel

Radia FM logotip

R A D A R

Odprta radijska (umetniško-teoretska) raziskovalna platforma RADAR je namenjena tako širši promociji in predstavitvi kot tudi radijski oz. (inter)medijski nadgraditvi in soustvarjanju umetniških dogodkov, projektov in iniciativ v polju ti. intermedijskih in uprizoritvenih umetnosti. Gre za partnersko platformo odprto za najrazličnejše oblike sodelovanja – tako s posamezniki kot tudi z društvi, galerijami, inštitucijami, drugimi radii ipd. –, ki skozi produkcijsko in komunikacijsko infrastrukturo Radia Študent podpira alternativne in inovativne uporabe radijskega medija v umetniške oz. širše družbeno in medijsko kritične namene.

Koledar intermedijskih dogodkov

 

RAD+ART produkcije

 

Podporniki:

 

Prispevki

Subjektivizacija 2 – Our Movements Are Loud
 / 16. 5. 2021
Subjektivizacija 2: Khyam Allami in Nora Akawi - Uglaševanje, pristranskost in divji onstran
 / 10. 5. 2021
Foto Klemen Ilovar © Galerija Škuc
Radijski prispevek k razstavi This situation has developed over a long time v galeriji Škuc
 / 26. 4. 2021
Dokumenti s tridnevne spletne znanstvene konference Kozmični anarhizem
 / 12. 4. 2021
Kakofonija molčečih glasov
 / 8. 3. 2021

Informacije

RADART#11: 🆁🅰🅳🅰🅳🅰🆁

... 🧬 🔊 📻 📽️ 📺 🖥️ 🔌 ...

 

🔜 Vsakoletni intermedijski dogodek RADART se v enajsti ediciji predstavlja kot ℝ𝔸𝔻𝔸𝔻𝔸ℝ: 𝕞𝕦𝕝𝕥𝕚𝕞𝕖𝕕𝕚𝕛𝕤𝕜𝕠 𝕕𝕚𝕘𝕖𝕤𝕥𝕚𝕧𝕟𝕠 𝕧𝕖𝕫𝕛𝕖!

 

Gre za sodobni poklon eni izmed stoletnic dadaizma - otvoritvi prve dadaistične razstave, Dada sejma (Berlin, 1920). Njegove ustvarjalce je vodila nujnost odzivanja na absurdnosti vsakdanjega sveta - resničnost so montažirali v materializacijo, ki nam, 100 let pozneje, priča o spominih drugega časa. Intermedijsko digestivno vezje se hrani s spomini in jih rekonstruira z vednostjo, da nikoli ne bodo v celoti razumljeni.

 

⚠️ Avdio-vizualni prenos živega procesiranja zvoka in podobe prek vezja senzoričnih točk Radadar se bo odvijal v Cirkulaciji2 in se bo 𝕧 𝕔̌𝕖𝕥𝕣𝕥𝕖𝕜, 𝟙𝟟. 𝕕𝕖𝕔𝕖𝕞𝕓𝕣𝕒, 𝕠𝕓 𝟚𝟚.𝟛𝟘 istočasno pričel na frekvenci 89,3 MHz ter na spletni strani Radia Študent - na platformi Radar >>> https://radiostudent.si/radar

 

PREDDOGODKI:

⚠️  𝕍 𝕡𝕠𝕟𝕖𝕕𝕖𝕝𝕛𝕖𝕜, 𝟙𝟜. 𝕕𝕖𝕔𝕖𝕞𝕓𝕣𝕒, 𝕠𝕓 𝟚𝟙.𝟛𝟘 v etru RŠ prisluhnite teoretskemu prispevku Kristine Pranjić Lingvistični virus.

⚠️  𝕍 𝕡𝕠𝕟𝕖𝕕𝕖𝕝𝕛𝕖𝕜, 𝟙𝟜. 𝕕𝕖𝕔𝕖𝕞𝕓𝕣𝕒, 𝕠𝕓 𝟚𝟛.𝟘𝟘 v etru RŠ prisluhnite oddaji R A D A R, v kateri se bosta v pogovor zapletala Bojan Anđelković in Dragan Živadinov.

⚠️  𝕍 𝕥𝕠𝕣𝕖𝕜, 𝟙𝟝. 𝕕𝕖𝕔𝕖𝕞𝕓𝕣𝕒, 𝕠𝕓 𝟙𝟟.𝟘𝟘 v etru RŠ prisluhnite preddogodku Radart#11: SUPEREMATIZEM ::: FINALIZEM, ki se bo odvijal v Moderni galeriji >>> https://nsk.mg-lj.si/si/dogodki/3239/finalizem/

 

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

 

ℝ𝔸𝔻𝔸𝔻𝔸ℝ

 

Multimedijsko digestivno vezje presnavlja, poje in žveči, vztraja in transformira spomine iz drugega časa.

Dislocirani obiskovalci se znajdete sredi množice mašin in ljudi, podob, zvoka ter (z)godb, intuitivno stkanih v vezje, ki presnavlja tuje spomine. Ti emergirajo iz pozabe in začrtajo spekulativne pokrajine časa. 

Upravljalci vezja se z njim zlijejo, z njim komunicirajo na specifične subjektivne načine, prilaščajo si spomine in so katalizator njihove transformacije, dinamično jih umeščajo v tehnorizomatsko mrežo pomnjenja - so v procesu, ki je čezoseben. Senzorične točke so vozlišča v tej mreži in skupaj s spomini tvorijo kakofonijo impulzov.

Tako kot vezje pretvarja spomine, pa je tudi samo subjekt pretvorbe. Pot prenosa spomin modulira iz  analogne v digitalno, iz vizualne v auralno, iz statične v dinamično, iz tuje v lastno, iz partikularne v skupno - in obratno.

Na množici spominov pa je nekaj, kar se noče asimilirati nikamor. Paranodalnost fragmentov vztraja.  V poplavi impulzov se znajdemo, z lastnimi mehanizmi pomnjenja se v tej preobilici orientiramo, smo v procesu  transformacije iz materialnega v izkustveno, kljub temu se lahko le bežno oplazimo s spominom.

... ob dopuščanju neznanega, zgolj potencialnega in včasih celo iluzornega, čutom nedostopnega in umu nemisljivega ...

Takšni so spomini, to je njihova resničnost.

 

█ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █

 

Upravljalke in upravljalci vezja: Mojca Zupančič, Tisa Neža Herlec, Sašo Puckovski, Luka Seliškar, Anja Hrovatič, ekipa Cirkulacija2

Teorada: Ashas, Kristina Pranjić, Ana Lorger

Radadirka: Urška Savič

Avantdada: Bojan Anđelković

Zvočni tehnik: Luka Seliškar ...

Radijski stream: Makis ...

Video stream: Branko Lenarčič ...

Dizajn: Jure Anžiček

Zgodbe: mamica Anica, očka Uroš

Koprodukcija: Cirkulacija2, Yugotranslate, Zavod Delak

Podporniki: MOL, ŠOU in MK

 

█ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █

 

🌐 RADAR – Odprta radijska (umetniško-teoretska) raziskovalna platforma Radia Študent je namenjena predstavitvi, radijski nadgraditvi in soustvarjanju umetniških dogodkov, del in iniciativ v polju sodobnih raziskovalnih praks. >>>> https://radiostudent.si/radar/

 

Koncept za RADART #11, Multimedijsko digestivno vezje sta ustvarili:

 

Tisa Neža Herlec (1996, LJ) komuniciram, improviziram in imaginiram (v zvoku, z glasom, v tekstih in podobah). Sodelovanje, procesualnost in trenje med strukturami me bodejo in bodrijo. Zaključujem mag. študij Experimental publishing na PZI v Rotterdamu.

 

Mojca Zupančič (1995, LJ) živim "življenje" in se spogledujem z življenjem. Preko improvizacije in pris(o)tnosti iščem stičišča med svojskostjo in normativo. Strastno se predajam zvoku, gibu in sliki. Trenutno študiram jazz klavir na PCC v Groningenu.

 

🔚