RŠ logotip bel

Radia FM logotip

R A D A R

Odprta radijska (umetniško-teoretska) raziskovalna platforma RADAR je namenjena tako širši promociji in predstavitvi kot tudi radijski oz. (inter)medijski nadgraditvi in soustvarjanju umetniških dogodkov, projektov in iniciativ v polju ti. intermedijskih in uprizoritvenih umetnosti. Gre za partnersko platformo odprto za najrazličnejše oblike sodelovanja – tako s posamezniki kot tudi z društvi, galerijami, inštitucijami, drugimi radii ipd. –, ki skozi produkcijsko in komunikacijsko infrastrukturo Radia Študent podpira alternativne in inovativne uporabe radijskega medija v umetniške oz. širše družbeno in medijsko kritične namene.

Koledar intermedijskih dogodkov

RAD+ART produkcije

 

 

Podporniki:

 

Prispevki

Zvočna reportaža s TAM TAM festivala na Hvaru
 / 14. 8. 2023
R A D A R z Nicole L'Huillier
 / 5. 6. 2023

Informacije

Povabljanje!

Kaj se zgodi, ko smo v norosti skupaj? Jaz sem nora, ti si nor. Mi vsi skupaj smo nori. Iz individualne norosti se pretaka zven, ki ga slišiš ti in ga slišim jaz. Torej sva so-nora? So-noriva? So-nastajava in sočasno zveniva. Slišiva isto, a ne zveniva istočasno. Če v sonornosti iščemo sozvočnost glasu in kolektivnost telesa, ki glas proizvaja, je to vprašanje skupnega. Ta se včasih izkaže v mikro skupnostih fizičnega, bolj pa v razpršenih, oblačnih medmrežjih. Tam se glasovi ne manifestirajo z zvokom, temveč z glasovi relejtanja znotraj tistega, ki ga je glas dosegel. Presečišča teh glasov se izkažejo kot valovanja, ki se, medtem ko rojijo vsak v svojo smer, razdrobljena v objavah in izjavah, ponekod ujamejo. Digitalno sozvočenje nato naseli prostor telesa, več teles, ki se trejo z ramo ob rami.

Pridružite se nam na popotovanju v sonor(n)ost! Radijska umetniško-teoretska eksperimentalna platforma R A D A R vabi na štirinajsto izvedbo Radarta. V Cirkulaciji 2, Hupi Brajdič in v etru Radia Študent se bo od ponedeljka, 8. maja, do petka, 12. maja, zgodilo obsežno skupnjevanje, poklonjeno našemu najljubšemu Radiu Študent ob njegovem 54. jubileju. Poseben in veličasten program z arhivskim avdio-vizualnim materialom iz devetdesetih let, hitrimi beati, podvodnimi glasovi, razgradnjo zvočnega prostora, kupolami, pihanjem svečk, odprtimi jam sešni in malo dobrega starega jazza.

Obvezen je nastop, a nikoli zares koda. Medved, bizgec, ostrost, morski, bistra. Ko kost vibrira v zven kosti in norost rezonira v sozvočju norosti, to je sonornost, so norosti.

Pa brez zamere!