R A D A R | Radio Študent

RŠ logotip bel

Radia FM logotip

R A D A R

Odprta radijska (umetniško-teoretska) raziskovalna platforma RADAR je namenjena tako širši promociji in predstavitvi kot tudi radijski oz. (inter)medijski nadgraditvi in soustvarjanju umetniških dogodkov, projektov in iniciativ v polju ti. intermedijskih in uprizoritvenih umetnosti. Gre za partnersko platformo odprto za najrazličnejše oblike sodelovanja – tako s posamezniki kot tudi z društvi, galerijami, inštitucijami, drugimi radii ipd. –, ki skozi produkcijsko in komunikacijsko infrastrukturo Radia Študent podpira alternativne in inovativne uporabe radijskega medija v umetniške oz. širše družbeno in medijsko kritične namene.

Koledar intermedijskih dogodkov

 

RAD+ART produkcije

 

 

Podporniki:

 

Prispevki

Praga, Zürich, Ljubljana
 / 11. 2. 2019
Saša Spačal z Janom Turkom, Kikimore, MismoNismo in TNH
 / 30. 12. 2018
V decembarskem RADAR-ju poslušamo Ur Sonato Kurta Schwittersa + Boruta Savskega + Johna Duncana
 / 10. 12. 2018

Informacije

R A D A R T #9: PRAVOČASNOST

Privrtinčili smo se do devetega RADART dogodka v sklopu radijske raziskovalne platforme RADAR - Radio Študent 89,3 MHz, ki se je odvil v prostorih osmo/za (Društvo Ljudmila, Zavod Atol in Zavod Delak) v petek, 28.12.2018 ob 20:00!

S pomočjo analogno in digitalno sintetiziranih signalov smo bogatili eter v vaši in naši neposredni okolici z audio-vizualnimi improviziranimi nastopi, živo izvedbo elektro-akustičnih kompozicij, radio art-om in druge vrste performansi.

LIVE STREAM posnetek

PROGRAM - 28. 12. 2018

20:00 - Nina Dragičević: Parallellax *
21:00 - Lale Rodgarkia-Dara: radio art performans
21:40 - Brgs: live modular set
22:30 - PRSA: improvizirani avdio-vizualni nastop

*Opozorilo: Izvedba dela Parallellax Nine Dragičević predpostavlja udeležbo občinstva ob posebnih pogojih omejene gibalnosti in čutne zaznave. V primeru, da ne želite sodelovati pri izvedbi dela Parallellax, priporočamo obisk od 21:00 naprej.

 
OSMO/ZA je PRAVOČASNOST - je javni prostor razvojnih umetnosti in kultur 21. stoletja za 22. stoletje, prostor združevanja umetnosti, znanosti, tehnologije in humanistike, ki se bodo združile v novo znanje, ki še nima imena. Vzpostavil ga je konzorcij Zavod Projekt Atol, Zavod Delak in Društvo @ LJUDMILA, laboratorij za znanost in umetnost!
https://wiki.ljudmila.org/Naslovnica/ / http://www.projekt-atol.si/ / http://www.postgravityart.eu/

RADAR - Open Radio Investigative Art Platform je PRAVOČASNOST – je javni prostor, odprta radijska raziskovalna platforma Radia Študent, namenjena tako širši promociji in predstavitvi kot tudi radijski oz. (inter)medijski nadgraditvi in soustvarjanju umetniških dogodkov, projektov in iniciativ v polju sodobnih raziskovalnih in razvojnih umetniških praks.
https://radiostudent.si/radar/

 

>>>>>><<<<<<

 

Odprta radijska raziskovalna platforma RADAR - Radio Študent 89,3 MHz je v sodelovanju z Društvom Ljudmila, Zavodom Atol in Zavodom Delak = OSMO/ZA ter Modrim Kotom (Tovarna Rog) zavozlala osmo v seriji RADART dogodkov.

PROGRAM – 14.12. 2017

OSMO/ZA in ETER RŠ (20:00-23:00)
20.00 - Prenos - Začetek - Uvod - Intro
20.30 - Peter Edwards
20.50 - Veznik
21.10 - SsmKOSK
21.45 - Kikimore
22.05 - John Dinger
22.25 - Staš Vrenko

MODRI KOT (24:00 – 03:00)

00:00
1. Poly-visionaires (Akinetopsia)
vizualno-zvočno-gibalni performans
Nicolas Kisic Aguirre, JGP, Danijela Zajc, Tini Rozman, Veronika Valdes

00:15
2. Poly-voxcestrae (Or A Specific Individual?)
vizualno-zvočno-bralni performans
Nina Dragicevic, H.A. Špikerji Radia Študent

00:30
3. Poly - vortexoius (Insert Own Thought)
glasbeno-vizualno-miselno vozlišče
Lina Rica (Linx), Bine

01AM-03AM
Dj program

OSMO/ZA je VOZLIŠČE! - je javni prostor razvojnih umetnosti in kultur 21. stoletja za 22. stoletje, prostor združevanja umetnosti, znanosti, tehnologije in humanistike, ki se bodo združile v novo znanje, ki še nima imena. Vzpostavil ga je konzorcij Zavod Projekt Atol, Zavod Delak in Društvo @ LJUDMILA, laboratorij za znanost in umetnost!

https://wiki.ljudmila.org/Naslovnica/ / http://www.projekt-atol.si/ / http://www.postgravityart.eu/

MODRI KOT je VOZLIŠČE! - je javni prostor raziskovanja in teoretizacije same dejavnosti, ki jo producira v nekdanji in sedanji Tovarni Rog. Pod to spada osnovna naravnanost prostora kot prostora v zavestnem in nezavestnem nastajanju, tako v smislu same infrastrukture, kot v smislu dejavnosti, ki se definira sproti.

https://modri.space/e2h.php?_=modrikot

RADAR je VOZLIŠČE! – je javni prostor, odprta radijska raziskovalna platforma Radia Študent, namenjena tako širši promociji in predstavitvi kot tudi radijski oz. (inter)medijski nadgraditvi in soustvarjanju umetniških dogodkov, projektov in iniciativ v polju sodobnih raziskovalnih in razvojnih umetniških praks.

randomness