19. 2. 2014 – 14.10

Biti ali ne biti - BIteater

Audio file

Tomaž Pandur bo oder Gallusove dvorane danes zavzel s predstavo Michelangelo, nastalo v koprodukciji hrvaškega, italijanskega in Pandurjevega gledališča, Pandur Theaters. Predstava je nastala po motivih drame hrvaškega dramatika Miroslava Krleže »Michelangelo Buonarroti«. Odeti v renesančno dekoracijo se bomo prebijali od pekla do raja, skozi globine in tišine umetnikove duše. Po predstavi bo sledil pogovor z režiserjem v Klubu Lili Novy, ki ga bo vodila Vesna Milek.

 

***

Danes se v Kulturnici LGL ob 21. uri v okviru projekta BiTeater obeta ponovitev predstave Renate Vidič »Ikaromenipos ali nadoblačnik«, ki aktualizira položaj mladih ustvarjavcev v današnjem kulturnem prostoru. Je prva od petih predstav, ki so se zvrstile v prvi sezoni BiTeatra, in ki si jih bomo lahko ponovno ogledali med 19. in 24. februarjem. Direktor projekta, Uroš Korenčan, je komentiral pomembnost projekta BiTeater za mlade ustvarjalce:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Povedal nam je še nekaj o prvi sezoni projekta:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

BiTeater začenja drugo sezono v aprilu s premiero predstave Nike Bezeljak »Zdrava predstava«, ki ji bodo do konca leta sledile še štiri.

 

***

Muzej tranzitornih umetnosti MoTa je po več letih iskanja končno dobil svoj prostor pod soncem v bivši trgovini Lovec na Gosposvetski cesti 12. V njem bo delovala infotočka, mediateka, hkrati pa bo prostor umetniških dogodkov, razstav in družabnih srečevanj. V prvi vrsti gosti zvočne, glasbene, intermedijske in druge vizualne dogodke. Danes so prostore slovesno otvorili, prvi dogodek pa je na sporedu že jutri: Mota točka in Mina Fina bosta predstavili skupinski video projekt BYOB, ki v enem večeru združuje projekcije gibljivih in statičnih slik, tišine in zvoka, barve in praznine različnih avtorjev. Moto sicer večina pozna po festivalu zvočnih umetnosti Sonica. Več o tem v jutrišnjih kulturnih novičkah.

 

Po kulturnih novičkah sta brskali Pia in Anja.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.