Festivalsko-etiopijske novice

Kulturna ali glasbena novica
28. 2. 2014 - 14.10

Danes ob 18. uri se bo v Trubarjevi hiši literature odvil pogovorni večer o novinarskem delu v Etiopiji, ki ga bo vodil Girmo T. Fantaye. Avtor je v svoji domovini s sodelavci leta 2007 začel izdajati časopis Addis Neger, zaradi katerega je bil kasneje iz Etiopije tudi izgnan.

Z avtorjem smo se pogovarjali o predvidenem poteku današnjega večera, problematiki in nastajanju časopisa:

*Izjava se nahaja v posnetku

Girmo T. Fantaye nam je povedal še nekaj o problemih časopisa in posledičnem izgnanstvu:

*Izjava se nahaja v posnetku

 

Ob 19. uri Center in Galerija P74 odpira razstavo z imenom UMETNOST BOMBARDIRANJA - Nova performativna risba. Razstava problematizira risbo kot performativni akt.

Pred tem bo ob 18.30 že krajši pogovor z avtorji Nikolausom Ganstererjem, Anjo Jelovšek, Darinko Pop-Mitić in Veli&Amos, ki bo razložil proces nastajanja risbe kot performansa.

Poklicali smo eno izmed avtoric, Anjo Jelovšek, ki nam je povedla nekaj o posebnosti svoje risbe »Happy Tiger«, ki je nastala kot razvedritev monotonega študijskega procesa, učenja risanja akta na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani:

*Izjava se nahaj v posnetku

Jutri se začenja Maskina manifestacija Kaj storiti. To je dogodek, ki bo potekal med 1. in 5. marcem v Stari mestni elektrarni, ki problematizira znamenito, vedno aktualno vprašanje »kaj storiti«. Zvrstil se bo niz dogodkov, začenši z jutrišnjo predstavo ob 20. uri Kdo je naslednji v režiji Janeza Janše z mnogimi nastopajočimi.

 

S kulturnimi novicami sta se namučili Andreja in Nataša.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness